Любов Величко повідомила про стеження

Любов Величко повідомила про стеження

27 Серпня 2020
3057

Любов Величко повідомила про стеження

3057
Журналістка припустила, що стеження може бути пов’язане з інтерв'ю із куратором «вагнерівської спецоперації».
Любов Величко повідомила про стеження
Любов Величко повідомила про стеження

Журналістка Любов Величко повідомила, що 26 серпня її авто переслідував темний Chevrole Lacetti, номер якого відсутній у базі Міністерства внутрішніх справ. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Темний Chevrole Lacetti вчора переслідував мій автомобіль. Демонстративно, попри купу маневрів та блукань вуличками на шляху додому. Було темно, за 100 метрів до мого будинку (це приватний сектор) у місці, де не світить ліхтар, стояв чоловік років 40-ка в чорній куртці. Щойно автомобіль зрівнявся з ним, він посвітив на водійське сидіння ліхтарем (не мобільним телефоном, а справжнім потужним ліхтарем). Коли я вбила номер автомобіля в базу МВС, такого номера там не виявилося», – розповіла пані Величко.

Вона уточнила, що номера-прикриття зазвичай використовують правоохоронці в межах оперативно-розшукових дій.

«Тому я відправила запити в усі правоохоронні органи, бо мені цікаво, чи є я об'єктом слідчих оперативно-розшукових дій. Якщо ні, то проти мене використовуються незаконні методи переслідування. Демонстративно – з метою залякування», – додала журналістка.

Любов Величко припустила, що стеження може бути пов’язане з інтерв'ю із куратором української спецоперації із затримання бойовиків приватної військової компанії «Вагнер», яке «кидає тінь» на президента Володимира Зеленського, голову Служби безпеки України Івана Баканова, керівника Офісу президента Андрія Єрмака. «Якщо саме вони злили інформацію російським спецслужбам, і це призвело до зриву спецоперації, то їхні дії тягнуть на державну зраду. І подальший арешт. Тому, щоб арешту не відбулося, цілком вигідно залякати журналіста, який зустрівся із джерелом, яке видало шокуючу незручну інформацію», – вважає вона.

Нагадаємо, 15 липня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила, що отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали «"Тєлєга" для Слуги. Як Телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради», яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації. Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент», журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з РФ. 

29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції заяви про погрози вбивством та перешкоджання професійній діяльності. 30 липня правоохоронці відкрили кримінальне провадження через погрози в соціальній мережі Любові Величко. Натомість справу про перешкоджання поліція не хотіла відкривати, тому пані Величко подала до суду скаргу. 21 серпня Броварський міськрайонний суд зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження стосовно голови Партії Шарія - Ольги Шарій - про перешкоджання журналістській діяльності Любові Величко. 

26 серпня Любов Величко повідомила, що подала до Державного бюро розслідувань скаргу на неправомірні дії слідчої Броварського відділку поліції в кримінальному провадження про погрози. Журналістка подала скаргу, бо слідча не зареєструвала справу про перешкоджання, у якій фігурує Ольга Шарій та адміністратори телеграм-каналів.

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав розслідувати погрози і тиск на журналістку Любов Величко. Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» теж закликала українську владу гарантувати безпеку та швидко розслідувати справу Любові Величко.

Фото: Любов Величко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду