Голова МВС Німеччини хоче подати скаргу на журналістку, яка висміяла поліцію в своїй колонці

Голова МВС Німеччини хоче подати скаргу на журналістку, яка висміяла поліцію в своїй колонці

22 Червня 2020
1660

Голова МВС Німеччини хоче подати скаргу на журналістку, яка висміяла поліцію в своїй колонці

1660
Головна редактора газети, у якій опублікували цю колонку, назвала дії міністра «ганебною атакою на свободу преси».
Голова МВС Німеччини хоче подати скаргу на журналістку, яка висміяла поліцію в своїй колонці
Голова МВС Німеччини хоче подати скаргу на журналістку, яка висміяла поліцію в своїй колонці

Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєгофер оголосив про намір подати кримінальну скаргу проти журналістки Генгаме Яґообіфара через колонку, у якій вона критикує поліцію. Про це 22 червня повідомляє Politico.

Пані Яґообіфара 19 червня в газеті Taz опублікувала сатиричну колонку «Усі копи недієздатні» (All cops are berufsunfähig), у якій написала – якщо поліцію розпустять, то офіцери не матимуть кваліфікації працювати в будь-якому іншому місці, окрім «сміттєзвалища». Ця колонка викликала обурення серед поліцейських профспілок. Зокрема, «одна із великих профспілок Німеччини» (назву якої не уточнюють) уже подала кримінальну скаргу проти Taz, говорячи, що колонка була «підбурюванням».

Хорст Зеєгофер ввечері 21 червня сказав, що подасть кримінальну скаргу проти журналістки. Проте 22 червня він додав, що спершу повинен поговорити зі своїми юристами щодо цього. Міністр не уточнив, яку саме скаргу хоче подати проти пані Яґообіфари.

Головна редактора Taz Барбара Джунге вибачилася за мову колонки, однак заяву міністра внутрішніх справ розкритикувала, назвавши її «ганебною атакою на свободу преси». «Будучи міністром внутрішніх справ, Зеєгофер, за допомогою свого відомства, відповідає за захист Конституції, а отже, гарантовану нею свобода преси. Зеєгофер також відповідає за поліцію. У цьому випадку міністр внутрішніх справ ставить інтереси поліції вище свободи преси», –  сказала Джунге.  

Нагадаємо, станом на початок червня 2020 року під час протестів у Сполучених Штатах відбулося 279 нападів на журналістів, у 45 випадках журналістів заарештували. Зокрема, під обстріл поліції 31 травня потрапила знімальна група німецького мовника Deutsche Welle. Німецький уряд закликав владу США надати роз'яснення та більше деталей щодо обстрілу журналістів Deutsche Welle в Міннеаполісі. 

У Міннеаполісі штат Міннесота після затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Після цього в США спалахнули масові протести Black Lives Matter. Ці протести підтримали й в інших країнах, зокрема, у Німеччині. 

На фото Хорст Зеєгофер

Фото: Hannibal Hanschke/AFP via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1660
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду