У США під час протестів затримали канадську журналістку

У США під час протестів затримали канадську журналістку

4 Червня 2020
1152

У США під час протестів затримали канадську журналістку

1152
З 29 травня CPJ зафіксував щонайменше 251 порушення свободи преси під час протестів у США.
У США під час протестів затримали канадську журналістку
У США під час протестів затримали канадську журналістку

У Нью-Йорку поліцейські під час протестів затримали та досі утримують канадську журналістку, репортерку порталу Rebel News Анну Слац. Про це 3 червня повідомляє Комітет захисту журналістів.

Як пише Rebel News, журналістку затримали 2 червня через нібито порушення комендантської години.  

Комітет захисту журналістів закликав владу Нью-Йорка негайно звільнити Анну Слац. «Неприпустимо заарештовувати журналістів, які виконують свою роботу та висвітлюють питання, які становлять суспільний інтерес, включаючи акції протесту», – сказав директор у програмі CPJ у Нью-Йорку Карлос Мартінес де ла Серна.

Нагадаємо, у США спалахнули масові протести після того, як у Міннеаполісі штат Міннесота загинув афроамериканець Джордж Флойд, якого затримали поліцейські. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили, їм уже висунули звинувачення. 

Як писав ДМ, 29 травня поліція затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу. Згодом поліцейські відпустили продюсера Білла Кіркоса, фотожурналіста Леонела Мендеса та кореспондента Омара Хіменеса.

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters.

У Санта-Моніці на журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів. У Христини Шевченко зламані пальці на нозі та травма голови.

Фото: Rebel News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду