Видання Axios дозволило своїм працівникам брати участь у протестах

Видання Axios дозволило своїм працівникам брати участь у протестах

10 Червня 2020
984

Видання Axios дозволило своїм працівникам брати участь у протестах

984
Видавець готовий заплатити заставу за будь-якого працівника, якщо його затримають правоохоронці.
Видання Axios дозволило своїм працівникам брати участь у протестах
Видання Axios дозволило своїм працівникам брати участь у протестах

Співзасновник і виконавчий директор американського видання Axios Джим Вандегай повідомив, що підтримує право працівників на участь у протестах, які зараз відбувається в США. Про це пише The New York Times з посиланням на електронний лист пана Вандегайа.

Лист він надіслав 8 червня у відповідь на запитання працівника про позицію компанії щодо протестів. «Дозвольте сказати, що ми з гордістю підтримуємо й заохочуємо використовувати ваші права на свободу слова, преси й протесту. Якщо вас заарештовують або нанесуть шкоду під час здійснення цих прав, Axios підтримає вас і використає гроші із Сімейного фонду, щоб сплатити за вас заставу або ваші медичні рахунки», – йдеться в листі.

Працівники Axios розповіли The New York Times, що виконавчий директор видання цією заявою не заохочував брати участь у протестах. Сам Джим Вандегай сказав, що цей лист не означає зміни в політиці компанії. «Ми довіряємо нашим колегам зробити правильно й твердо підтримаємо їх, якщо вони вирішать скористатися своїм конституційним правом на свободу слова», – говорить він.

Як писав ДМ, 29 травня поліція затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу. 

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters.

У Санта-Моніці на журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів. У Христини Шевченко зламані пальці на нозі та травма голови. Також під час протестів затримали канадську журналістку, репортерку порталу Rebel News Анну Слац.

За даними порталу U.S. Press Freedom Tracker, під час протестів у США станом на 3 червня відбулося 279 нападів на журналістів

Нагадаємо, у США спалахнули масові протести після того, як у Міннеаполісі штат Міннесота загинув афроамериканець Джордж Флойд, якого затримали поліцейські. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили.

На фото: Джим Вандегай

Фото: Paul Morigi/Associated Press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
984
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду