У США журналісти DW потрапили під обстріл

У США журналісти DW потрапили під обстріл

1 Червня 2020
1313

У США журналісти DW потрапили під обстріл

1313
Кореспондент Штефан Зімонс і оператор Макс Фёрг потрапили під обстріл за кілька хвилин до прямого включення.
У США журналісти DW потрапили під обстріл
У США журналісти DW потрапили під обстріл

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі. Про це повідомляє російська редакція DW.

На відео видно, що після звуку пострілу один з протестувальників опускає предмет, що нагадує зброю. Після цього правоохоронці попросили журналістів DW покинути місце протестів, хоча вони й показали документ про акредитацію. Також поліція погрожувала знімальній групі арештом. За словами пана Зімонса, поліцейські перебували в стані сильного стресу.

«Мій оператор наражався на ризик ще сильніше, ніж я. Усе могло закінчитися дійсно дуже погано», – повідомив він.

Нагадаємо, у Міннеаполісі штат Міннесота після затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили. У США спалахнули масові протести. Зокрема, вулиці Міннеаполіса охопили пожежі, протестувальники намагалися штурмувати відділок поліції – розбивали вікна, палили фаєри тощо. Туди прибуло понад 500 працівників Національної гвардії Міннесоти.

Поліція 29 травня затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу, де відбуваються протести через загибель Джорджа Флойда. Згодом поліцейські відпустили продюсера Білла Кіркоса, фотожурналіста Леонела Мендеса та кореспондента Омара Хіменеса.

30 травня в Міннеаполісі правоохоронці розганяли протестувальників із застосуванням гумових куль та сльозогінного газу. Під час розгону постраждала знімальна група Reuters. Оператор Хуліо-Сезар Чавес заявив, що поліцейський націлився прямо на нього, колив він його знімав. Також поранення гумовою кулею в обличчя отримав радник з безпеки Reuters Родні Сьюард. В обох працівників травми рук, крім того, оператора вдарили в потилицю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду