У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»

У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»

29 Травня 2020
2034

У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»

2034
Тетяна Фельгенгауер і Олександр Плющев вдруге вийшли на підтримку колеги - журналіста Іллі Азара - та вдруге були затримані поліцією.
У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»
У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»

Про це пише «Радіо Свобода».

У Москві тривають одиночні пікети на підтримку журналіста Іллі Азара («Новая газета», «Медуза», «Эхо Москвы»). Раніше цього тижня сам Азар отримав 15 діб адміністративного арешту після одиночного пікету з вимогою припинити переслідування засновника акаунту «Омбудсмен поліції» Володимира Воронцова та пов’язаних із ним людей.

28 травня поліція вже затримувала журналістів радіостанції «Ехо Москви» Тетяну Фельгенгауер і Олександра Плющева, які вийшли на одиночні пікети на підтримку Азара. 29 травня вони стояли серед групи журналістів та не брали участь в акції протесту. Водночас на одиночних пікетах у Москві цього дня затримали понад 20 людей.

Як пише «Медуза», спочатку поліцейські забирали в автозак в основному тих, хто розгортав плакати, проте потім людей, які перебували на місці подій, стали затримувати у випадковому порядку. Серед них виявились і журналісти «Эха Москвы», хоча не брали участі в акції і показали співробітникам поліції прескарти.

За чинним російським законодавством, одиночний пікет – єдина форма протесту, яка не потребує попереднього узгодження з владою. Але фактично поліція часто затримує учасників будь-якого протестного виступу.

Вранці 29 травня Мосміськсуд ухвалив рішення звільнити з-під арешту активіста Віктора Немитова - саме за пікет на його підтримку був заарештований Ілля Азар.

Апеляція на арешт самого Азара запланована на 1 червня.

Фото: «Медуза»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2034
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду