detector.media
29.05.2020 20:35
У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»
У Росії вдруге за два дні затримали журналістів «Эха Москвы»
Тетяна Фельгенгауер і Олександр Плющев вдруге вийшли на підтримку колеги - журналіста Іллі Азара - та вдруге були затримані поліцією.

Про це пише «Радіо Свобода».

У Москві тривають одиночні пікети на підтримку журналіста Іллі Азара («Новая газета», «Медуза», «Эхо Москвы»). Раніше цього тижня сам Азар отримав 15 діб адміністративного арешту після одиночного пікету з вимогою припинити переслідування засновника акаунту «Омбудсмен поліції» Володимира Воронцова та пов’язаних із ним людей.

28 травня поліція вже затримувала журналістів радіостанції «Ехо Москви» Тетяну Фельгенгауер і Олександра Плющева, які вийшли на одиночні пікети на підтримку Азара. 29 травня вони стояли серед групи журналістів та не брали участь в акції протесту. Водночас на одиночних пікетах у Москві цього дня затримали понад 20 людей.

Як пише «Медуза», спочатку поліцейські забирали в автозак в основному тих, хто розгортав плакати, проте потім людей, які перебували на місці подій, стали затримувати у випадковому порядку. Серед них виявились і журналісти «Эха Москвы», хоча не брали участі в акції і показали співробітникам поліції прескарти.

За чинним російським законодавством, одиночний пікет – єдина форма протесту, яка не потребує попереднього узгодження з владою. Але фактично поліція часто затримує учасників будь-якого протестного виступу.

Вранці 29 травня Мосміськсуд ухвалив рішення звільнити з-під арешту активіста Віктора Немитова - саме за пікет на його підтримку був заарештований Ілля Азар.

Апеляція на арешт самого Азара запланована на 1 червня.

Фото: «Медуза»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY