detector.media
13.05.2020 11:07
Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура
Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура
Прокуратура Криму використає в кримінальному провадженні проти колишньої «прокурорки» окупованого Криму, нині депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської її інтерв'ю Дмитру Гордону.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив прокурор відділу прокуратури АРК Кирило Копійка.

«Вся інформація, що міститься в зазначеному інтерв'ю, буде долучена до матеріалів кримінального провадження і йому буде дана оцінка», – сказав він.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що інтерв'ю Наталії Поклонської ображає тих, хто зараз позбавлені волі в окупованому Криму.

До окупації Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю влада півострова призначила її «прокурором» Криму. Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії і на окупованому півострові. Згодом її обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. На материковій частині України проти Наталії Поклонської порушили два кримінальних провадження: про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, 11 травня на ютуб-каналі засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона вийшло його відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» анексованою Росією Криму, а нині депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською. Записане скайпом інтерв’ю триває майже три години. Відео називається «Поклонская. Измена Родине, Янукович, Путин, Аксенов, "няш-мяш", Николай II, Зеленский. "ГОРДОН" 2020».

Ведучий «Ньюспалму» Юрко Космина порівняв розмову Дмитра Гордона і Наталії Поклонської з піднесенням набоїв ворогам.

Реакцію українських медійників і блогерів на інтерв’ю Дмитра Гордона з Наталією Поклонською ви можете прочитати тут.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що під час війни треба бути обережним і «не піддаватись спокусі надавати слово тим, з ким воюєш». Проте він додав, що немає юридичних важелів, щоб застосувати їх у випадку з інтерв’ю з Наталією Поклонською. 

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY