detector.media
12.05.2020 20:42
ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій
ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій
4 травня термін досудового слідства було продовжено на два місяці, а вже 8 травня ДБР повідомило про його завершення.

Про це народна депутатка Софія Федина повідомила у Facebook, опублікувавши відповідний документ.

Також вона повідомила, що суд не продовжив для неї запобіжний захід.

Як відомо, Софія Федина та блогерка й волонтерка Олена Біленька (відома як Маруся Звіробій) є фігурантками кримінального провадження про погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському.

«Суд не продовжив запобіжний захід, оскільки терміни минули. ДБР дало папір, що досудове слідство завершено і достатньо доказів для обвинувального акту і передачі справи в суд», - написала народна депутатка у соцмережі 12 травня.

Софія Федина додала, що слідчий анонсував клопотання про новий запобіжний захід для неї. 

Раніше запобіжні заходи зняли також з Марусі Звіробій. А 4 травня термін досудового розслідування було продовжено на 2 місяці (у ДБР клопотали про 3 місяці).

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Софія Федина і Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. Там підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань. Голова СБУ Іван Баканов сказав, що його відомство також має провадження щодо висловлювань Софії Федини. 

6 лютого 2020 року слідчі ДБР повідомили Марусі Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України). 12 лютого підозру оголосили також Софії Федині.

Печерський районний суд 10 лютого 2020 року відпустив її під особисте зобов’язання. Марусю Звіробій зобов’язали носити електронний засіб контролю. 8 травня всі зобов'язання суд зняв.

10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов'язання з покладенням певних обов'язків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY