«Інтерньюз-Україна» запустив моніторинг «антизахідних наративів»

«Інтерньюз-Україна» запустив моніторинг «антизахідних наративів»

7 Травня 2020
1599

«Інтерньюз-Україна» запустив моніторинг «антизахідних наративів»

1599
Мета ініціативи — поінформувати суспільство про «альтернативний» порядок денний, що спрямований на протидію співпраці України із західними партнерами.
«Інтерньюз-Україна» запустив моніторинг «антизахідних наративів»
«Інтерньюз-Україна» запустив моніторинг «антизахідних наративів»

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та UkraineWorld.org запустили моніторинг «антизахідних та антидемократичних наративів». Про це повідомляє «Інтерньюз-Україна».

«Після минулорічних виборів антизахідні та антидемократичні наративи дедалі більше ширяться в українському інформаційному просторі. Вони спрямовані на підрив довіри до демократії та створення страшного образу "Заходу" ("Європи", "Америки", "Сороса", "МВФ"), який намагається знищити суверенітет України. Такі наративи, як правило, поширюють російські та проросійські інформаційні джерела. Однак тепер до них приєднуються все більш помітні "реваншистські" політики епохи експрезидента Віктора Януковича (Андрій Портнов, Олена Лукаш тощо); сили, близькі до олігарха Ігоря Коломойського та навіть Юлії Тимошенко», – йдеться в повідомленні.

«Інтерньюз-Україна» та UkraineWorld.org висвітлюватимуть конкретні меседжі, а також публікуватимуть щотижневі та щомісячні звіти.

Нагадаємо, 28 лютого телеканал ZIK провів телемарафон «Тхне Соросом», під час якого співробітники телеканалу та запрошені експерти обговорювали діяльність Джорджа Сороса та його нібито «вплив» на український уряд, Верховну Раду, Генеральну прокуратуру та громадські організації.

Міжнародний фонд «Відродження» закликав українських медіаекспертів, журналістів, юристів, зокрема – членів Незалежної медійної ради, Комісії з журналістської ектики, Медіаруху та інших фахових спільнот – уважно подивитися та дати оцінку телемарафону на телеканалі ZIK «Тхне Соросом».

2 березня низка медійних організацій закликали Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та правоохоронні органи дати оцінку діям телеканалу ZIK та його посадовим особам з підготовки та поширення телемарафону «Тхне Соросом».

2 березня Незалежна медійна рада вирішила надати оцінку марафону «Тхне Соросом».

9 березня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) виявила, що телеканал ZIK порушив вимоги статей 6, 9, 10, 15 та 19 Кодексу етики українського журналіста. КЖЕ винесла публічний осуд телеканалу ZIK за цей марафон.

Три інформаційні телеканали – NewsOne«112 Україна» і ZIK – належать Тарасу Козаку і входять до медіахолдингу «Новини», який очолює телепродюсер Олексій Семенов. Він скуповував ці канали поступово, з жовтня 2018-го по червень 2019 року. Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду