Представники креативних індустрій вимагають від влади не скорочувати фінансування культури

Представники креативних індустрій вимагають від влади не скорочувати фінансування культури

26 Березня 2020
2252
26 Березня 2020
19:53

Представники креативних індустрій вимагають від влади не скорочувати фінансування культури

2252
Голова Комітету гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко («Слуга народу») ініцював публічне звернення представників креативних індустрій до уряду та президента України, в якому закликають не допустити скорочення бюджету на розвиток сфери культури.
Представники креативних індустрій вимагають від влади не скорочувати фінансування культури
Представники креативних індустрій вимагають від влади не скорочувати фінансування культури

Про це повідомив прес-офіс Ткаченка.

«Переконаний, що в ситуації, коли такі рішення приймаються таємно, без залучення до обговорення депутатів та Комітету в цілому, тільки публічність та підтримка представників індустрії може вберегти українську культуру та всю нашу націю від драматичних наслідків. Без всього, що сфера культури створила за останні роки — Україна не має майбутнього», - написав голова Комітету гуманітарної та інформаційної політики у Facebook.

«Детектор медіа» публікує повний текст ініційованого ним звернення:

Звернення представників креативних індустрій до Уряду та Президента України

Виняткова ситуація через поширення епідемії коронавірусу, на жаль, не лише провокує економічну стагнацію, драматично впливає на стан медичної системи та загрожує життю і здоров’ю українців. Тема кардинального скорочення видатків на культуру Міністерством Фінансів становить загрозу нищівних наслідків для держави.

Як громадяни своєї країни, підтримуємо доцільність раціональних обмежень, однак скорочення бюджету на розвиток креативних індустрій призведе до кризи у сфері культури. Як наслідок, досягнення останніх років буде зведено нанівець, тисячі українців гарантовано залишаться без робочих місць, а проекти, що сприяють формуванню національної ідентичності, будуть зупинені.

Враховуючи всю драматичність прогнозованого розвитку подій, ми вимагаємо зупинити знищення української культури та змінити підходи уряду щодо фінансування. Без всього, що було створено за останні декілька років – наша держава втрачає національну свободу та історичну незалежність. А без цього Україна не матиме майбутнього.

***

На момент публікації новини звернення підписали 89 діячів культури.

Щоб підтримати звернення, треба написати свої ім’я, прізвище та сферу діяльності в коментарі під дописом Ткаченка.

Раніше стало відомо, що Міністерство фінансів планує скоротити фінансування культури та кіно на 7 млрд грн.

На думку Олександра Ткаченка, скорочення цих видатків призведе до ліквідації Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду, Інституту книги, а також припинення діяльності творчих спілок, туризму, реставраційних робіт із захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики тощо.

Державні культурні інституції закликали Кабмін проаналізувати ризики від скорочення фінансування культури й кіно, оскільки воно може знецінити вже зроблені інвестиції, спровокувати декваліфікацію й втрату кадрів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2252
Читайте також
30.03.2020 14:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду