Заступник генпрокурора Віктор Трепак взяв на контроль справу Шеремета – Чумак

Заступник генпрокурора Віктор Трепак взяв на контроль справу Шеремета – Чумак

12 Березня 2020
1791
12 Березня 2020
16:30

Заступник генпрокурора Віктор Трепак взяв на контроль справу Шеремета – Чумак

1791
Заступник генерального прокурора Віктор Трепак буде тримати на контролі розслідування кримінального провадження щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.
Заступник генпрокурора Віктор Трепак взяв на контроль справу Шеремета – Чумак
Заступник генпрокурора Віктор Трепак взяв на контроль справу Шеремета – Чумак

Про це повідомив виконувач обов’язків генпрокурора Віктор Чумак в ефірі 24 каналу.

«Керування департаменту, який веде процесуальне керівництво справ, які веде Національна поліція, перейшло до Віктора Трепака. Він зараз цю справу точно буде активно тримати на контролі», – пояснив він.

На питання, чи дав би він зараз брифінг у справі про вбивство журналіста, виходячи з того, що він знає, пан Чумак відповів: «Ні».

Як писав ДМ, у січня 2020 року генеральний прокурор України Руслан Рябошапка сказав, що  вважає, що для передання до суду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть кваліфікована прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз.

Офіс генерального прокурора продовжив строк досудового розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

26 лютого представники групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомили, що поліція розсекретить матеріали понад 500 негласних слідчих дій
2 березня 2020 року генеральний прокурор України Руслан Рябошапка сказав, що правоохоронці активно працюють над розслідуванням кримінального провадження щодо вбивства журналіста, однак наразі вони не мають інформації, яку можна розголосити.

На фото Віктор Трепак

Фото: ua-rating

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1791
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду