detector.media
29.02.2020 12:13
Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну
Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну
У документі, який начебто отримав журналіст, вказано, що він не зміг підтвердити мету поїздки.

Головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Пивоваров заявив у Facebook, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»). 

«Кілька років не був в Україні і, мабуть, не судилося. Пару годин тому прилетів до Києва, але на територію країни мене не пустили. Спершу - ввічливе співбесіду: подивилися разом «Редакцію», усміхнулася ... Потім півтори години очікування на лавочці. В результаті три сумних прикордонника вручили мені постанову про те, що я не зміг підтвердити причину перебування в Україні. Це звичайна формулювання, якщо немає грошей або зворотного квитка. Оскільки у мене все це, зрозуміло, було (як і запрошення, житло тощо), то ніхто, в загальному, і не приховував, що рішення прийнято нагорі», - написав він.

Також він опублікував фото документа, виданого, за його словами, прикордонниками.

Держприкордонслужба України на момент публікації новини не повідомляла про подібний інцидент.

Нагадаємо, у березні 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила ще на один рік заборону ретрансляції на території України британського російськомовного телеканалу RTVI, що належить колишньому гендиректору російського державного телеканалу «Звезда» Руслану Соколову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY