Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд в Україну на три роки

Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд в Україну на три роки

9 Січня 2020
2655

Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд в Україну на три роки

2655
Державна прикордонна служба 8 січня заборонила в'їзд в Україну на три роки російській блогерці, яка раніше порушила правила в’їзду-виїзду на територію окупованого Криму.
Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд в Україну на три роки
Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд в Україну на три роки

Про це повідомляється на сайті ДПСУ.

Йдеться про Олександру Мітрошину, яка приїхала в Київ на зустріч із фанатами. На цю зустріч також прийшли активісти із запитанням: «Чий Крим?», у результаті між ними та фанатами блогерки стався конфлікт.

Прикордонники розповіли, що виявили блогерку в аеропорту «Бориспіль» під час виїзду з України, коли вона проходила оформлення на рейс до Мінська.

«Їй було доведено рішення про заборону в’їзду на територію нашої держави та проставлено відповідну відмітку в паспортний документ. Зазначимо, що дана громадянка в’їхала в Україну декілька днів тому через залізничний пункт пропуску оскільки відносно неї на момент перетину кордону не було обмежень щодо в'їзду, а також жодної інформації, що вона відвідувала тимчасово окуповані території», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Києві 6 січня 2019 року мала виступити російська блогерка, експрацівниця російського державного телеканалу «Россия-1» Олександра Мітрошина, яка в 2017 році їздили в окупований Крим. На цю зустріч прийшли активісти із запитаннями про «причини порушення державного кордону України» та запитанням: «Чий Крим?». У результаті між активістами та фанатами блогерки стався конфлікт, унаслідок якого двох активістів – Леоніда Овчаренка і Олексія Кальницького – затримали. На них склали протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення та відпустили. Згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство на фаната блогерки, який конфліктував із активістами.

Олександра Мітрошина, своєю чергою, сказала, що «не підтримує анексію Криму і не має відношення до державних російським ЗМІ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2655
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кость
1540 дн. тому
Що за дурня, відпускати просто так путінську хвойду, коли у рашистів "на подвалах" сидять сотні українців! Та за всіма існуючими в Україні законами вона, як мінімум, мала б сидіти в буцегарні 3 роки, а якщо пильніше придивитись, то і всі 10-15 років. Всі, хто забезпечив цій фсбешниці зробити інформаційно-диверсійний тур в Украйні та безперешкодний виїзд, мають бути інтернованими і занесеними в обмінний фонд для звільнення українських заручників з рашистської неволі. Особливу увагу треба приділити тим зсученим поліцаям, які разом з екзальтованими кацяпськими шовіністами лінчували українських патріотів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду