В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики

В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики

23 Лютого 2020
2066

В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики

2066
Ймовірно мова йде про Олександр Мурашова і Катерину Білоусову. Вони заявлені як лектори на курсі журналістики освітньої платформи «Свободная».
В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики
В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики

Про відмову росіянам у перетині українського кордону повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служба України.

Так, росіян 1986 та 1983 років народження затримали 22 лютого в аеропорту «Київ», вони прибули рейсом з Мінська.

«Під час оформлення рейсу "Мінськ - Київ" прикордонники виявили серед пасажирів російського письменника і журналіста. Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтингу і пошуку натхнення. Але факт, що цей пасажир "шукав натхнення" в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому можливості підзаробити на лекціях в Києві», - зазначили у пресслужбі прикордонників.

Інша затримана росіянка, за даними прикордонної служби, забезпечує комунікацію групи компаній, що ведуть діяльність в окупованому Криму. Також вона начебто брала участь у заходах, організованих російськими силовиками, фотографувалася із забороненою в Україні атрибутикою і зі зброєю.

Громадянам РФ відмовили в перетині державного кордону України і заборонили в'їзд на 3 роки. Зворотнім рейсом вони повернулись до Мінська.

За даними джерел «Української правди», затриманими виявились Олександр Мурашов і Катерина Білоусова - вони були заявлені як лектори на курсі журналістики освітньої платформи «Свободная».

Олександр Мурашов - заступник головного редактора російського видання «Сноб», письменник. Автор проектів «Нормальні люди» і «Інша школа».

Катерина Білоусова - директорка з комунікацій в RateHawk, ZenHotels, Ostrovok, колишня директорка з комунікацій Lingualeo.

Нагадаємо, 19 лютого головний редактор телебачення Суспільного мовника Юрій Макаров відмовився читати лекцію з журналістики на курсах «Свободная. Образовательная платформа» після того, як з’ясував, що серед 22 лекторів рівно половина – запрошені з Росії. 

Засновник «Свободная. Образовательная платформа» Дмитро Раімов розповів у коментарях, що у попередні роки склад викладачів був той самий, і тоді Юрій Макаров читав лекції.

21 лютого прикордонники не пустили в Україну трьох росіян, які були зазначені як лектори на цьому курсі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1517 дн. тому
Росіяни? Читати лекції? З журналістики? Це жарт такий? Чи стьоб?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду