«Букви» приєдналися до медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір»

«Букви» приєдналися до медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір»

19 Лютого 2020
2450

«Букви» приєдналися до медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір»

2450
Інтернет-видання «Букви» приєдналося до руху «Медіа за усвідомлений вибір». Рішення про приєднання нового учасника за його заявою ухвалила більшість членів медіаруху.
«Букви» приєдналися до медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір»
«Букви» приєдналися до медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір»

«Букви» вирішили приєднатися і стати членом Медіаруху, щоб бути корисними такому важливому рухові та разом реагувати на виклики в українській медіасфері, повідомив шефредактор видання Данило Романчук.

«"Букви" підтримують журналістів, ЗМІ, медіаорганізації в їхній системній роботі із захисту свободи слова. Місія "Букв" – здоровий інформаційний клімат в Україні. "Букви" завжди захищали й захищають право кожного на доступ до інформації та право створювати інформаційний контент. Редакція цінує виконану Медіарухом роботу в гострих дискусіях навколо законопроєкту про дезінформацію», – пояснив пан Романчук, чому редакція «Букв» вирішила приєднатися до Медіаруху.

Рух «Медіа за усвідомлений вибір» було створено 5 лютого 2019 року, щоб забезпечити громадянам можливість обирати президента і парламент на основі повної та достовірної інформації. До Медіаруху увійшли провідні українські ЗМІ — телеканали, радіостанції, друковані й онлайн-видання, а також медійні громадські організації. У річницю створення учасники Медіаруху заявили, що ця платформа продовжить своє існування з метою реагування на виклики в медіасфері.

Нагадаємо, ініціаторами створення Медіаруху стали: Незалежна медійна рада, «Громадське радіо», ГО «Детектор медіа», ГО «Інститут масової інформації», МГО «Інтерньюз Україна», Центр демократії та верховенства права, Фундація «Суспільність», Незалежна асоціація телерадіомовників, ГО «Донецький інститут інформації», ГО «Інститут демократії імені Пилипа Орлика».

Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали «UA:Перший», «Українське радіо», «Громадське радіо», ІА «Укрінформ», ІА «Інтерфакс-Україна», Liga.net, «Дзеркало тижня. Україна», «Новое Время», «Цензор.нет», 5 канал, «Український тиждень», низка регіональних медіа, громадських організацій та окремих журналістів – загалом понад 70 учасників.

Вступити до Медіаруху або підтримати його можна, звернувшись до координатора Вадима Міського: vadim.miskyi@gmail.com.

«Букви» - українське суспільно-політичне та економічне інтернет-видання, яке працює з березня 2015 року. Основна тематика - політична аналітика, інтерв'ю з політиками і діячами культури, авторські фоторепортажі. Особливістю видання є відсутність банерної реклами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2450
Читайте також
22.05.2021 10:47
Детектор медіа
«Детектор медіа»
2 882
06.02.2019 08:53
Наталія Лигачова
2 587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду