detector.media
18.02.2020 14:25
Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)
Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)
Сайт інтернет-видання «Страна.ua» недоступний для користувачів провайдера «Ланет».

Двоє журналістів «Детектора медіа», які мають договір із «Ланетом» у різних районах Києва, перевірили цю інформацію: при заході на сайт видання не виникає жодних повідомлень про помилку чи про блокування – просто біла сторінка браузера і нічого не завантажується.

У колцентрі «Мережі Ланет» провели перевірку та повідомили, що жодного блокування провайдером сайта «Страна.ua» немає. Там припустили, що проблеми можуть бути із самим сайтом, і порадили звернутися до технічної підтримки сайта.

Працівниця онлайн-видання «Страна.ua» Олеся Медведєва на своїй сторінці в Facebook 18 лютого написала, що провайдер «Ланет» блокує доступ до їх сайта, а проблем у самого сайту немає.

ДОПОВНЕНО: Піарниця «Мережі Ланет» Анна Кот повідомила «Детектору медіа», що сайт видання доступний з «Мережі Ланет». «Якщо окремі користувачі відчувають труднощі з доступом, а скоріш за все зі швидкістю роботи певного ресурсу, то, можливо, проблема у завантаженості каналу підключення, який цей ресурс забезпечив для своїх відвідувачів», – пояснила вона.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

4 лютого 2020 року біля будинку співвласника групи компаній «Ромсат» і засновника «Ланет» Віктора Мазура стався вибух, який вибив вікна, а уламки зіпсували стіни фасаду. Бізнесмен каже, що це була бойова граната. Він пов’язує цей вибух із конфліктом із NewsOne.

У інтерв'ю «Детектору медіа», опублікованому 15 лютого, засновник «Ланет» Віктор Мазур сказав, що каналу NewsOne пропонували залишитися в цифровому форматі, прибравши з аналогу.

Директор NewsOne Юрій Будяк заявив, що провайдер не пропонував телеканалу залишитися в його сітці в цифровому форматі. За його словами, у жовтні 2018 року заступник директора «Ланет» Дмитро Гадзенко повідомив про розірвання договору в односторонньому порядку через проросійську позицію телеканалу.

Фото: Страна.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY