З телеканалу «ДніпроTV» пішли двоє ведучих. На каналі готується переформатування

З телеканалу «ДніпроTV» пішли двоє ведучих. На каналі готується переформатування

11 Лютого 2020
2642

З телеканалу «ДніпроTV» пішли двоє ведучих. На каналі готується переформатування

2642
З дніпровського муніципального телеканалу «ДніпроTV» (комунальне підприємство «Дніпровська міська студія телебачення» Дніпровської міської ради) звільнилися ведучі Олена Каліновська та Анастасія Ковальова.
З телеканалу «ДніпроTV» пішли двоє ведучих. На каналі готується переформатування
З телеканалу «ДніпроTV» пішли двоє ведучих. На каналі готується переформатування

Олена Каліновська підтвердила «Детектору медіа» своє звільнення, Анастасія Ковальова – коментувати відмовилася. Водночас, як повідомило джерело «Детектора медіа», з телеканалу планують піти ще щонайменше троє працівників.

Три джерела «Детектора медіа», не пов’язаних між собою, повідомили, що на муніципальному телеканалі «ДніпроTV» відбувається зміна керівництва, а також переформатування у зв’язку з підготовкою мера Дніпра Бориса Філатова до місцевих виборів.  

За даними джерел, новою очільницею телеканалу стане Наталія Власова, яка нині обіймає посаду генеральної директорки криворізької комунальної телерадіокомпанії «Рудана». Її мали звільнити з «Рудани» 29 січня, проте депутати Криворізької міської ради за це не проголосували.

Співрозмовник «Детектора медіа» сказав, що Наталія Власова має замінити на посаді директора телеканалу «ДніпроTV» Юрія Христьяна. Одне із джерел «Детектора медіа» припускає, що в ефірі каналу збільшиться кількість піару Бориса Філатова.

Наталія Власова, своєю чергою, не підтвердила «Детектору медіа» інформацію про свою роботу на «ДніпроTV». «Я зараз не працюю на "ДніпроTV"», – відповіла вона на питання, чи запрошували її на «ДніпроTV». На уточнення, чи йдеться лише про зараз, пані Власова сказала: «Я офіційно числюся на "Рудані", але я зараз у відпустці».  

Юрій Христьян у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що лишається директором каналу «ДніпроTV». За його словами, Наталія Власова поки не працює на каналі. Пан Христьян не зміг прокоментувати, чи планується прихід пані Власової на «ДніпроTV», а також – назвати кількість звільнених і нових працівників.

Однак він розповів, що з каналу пішли люди, які відповідали за авторські проєкти: «Я так розумію, що зараз планується посилення інформаційної частини, і ті люди, які звільнилися, відповідали за авторський продукт. <…> Зараз канал намагається знайти себе в інформаційному полі. Зараз однозначно сказати, який напрям ми виберемо, – неможливо».

Інформацію щодо можливого переформатування каналу та зміни концепції Юрій Христьян пообіцяв надати через кілька тижнів. «Кожен день щось змінюється, вектор змінюється. І ми не можемо зараз зрозуміти, куди ми рухаємося», – пояснив він.

Крім того, завідувачка інформаційного відділу «ДніпроTV» Ольга Овсієнко теж сказала «Детектору медіа», що зміни керівництва на каналі наразі не відбувається. На питання, чи очікуються зміни в майбутньому, вона відповіла: «Я не маю такої інформації».

Натомість пані Овсієнко уточнила, що з її відділу ніхто не звільнився. «У моєму відділі не звільнилася жодна людина. Я знаю, що з каналу звільнилося дві дівчинки. Але, наскільки мені відомо, вони пішли за власним бажанням. Їх ніхто не притискав, наскільки я знаю», – сказала вона.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року депутати Криворізької міської ради призначили керувати муніципальним ТРК «Рудана» представницю «Опозиційного блоку» Наталію Власову. Деякі депутати міської ради вважали, що голосування відбулось із порушенням процедури. Рішення оскаржили у судовому порядку, але суд не задовольнив заяву.

Місцеві жителі називають «Рудану» «рупором Юрія Вілкула (мера Кривого Рогу)», оскільки у своїх новинах канал здебільшого висвітлює позицію міського голови і місцевих чиновників.

У січні криворізькі чиновники розробили проєкт рішення про звільнення Наталії Власової з посади генеральної директорки комунального підприємства «Телерадіокомпанія "Рудана"». Цей проєкт винесли на чергову сесію міськради 29 січня, проте депутати за нього не проголосували.

Фото: ДніпроTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2642
Читайте також
24.04.2020 15:03
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 163
12.03.2020 17:49
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 034
19.09.2019 16:24
Софія Скиба
«Детектор медіа»
2 988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду