У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал

У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал

19 Вересня 2019
2963
19 Вересня 2019
16:24

У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
2963
У Кривому Розі було зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Перший міський телеканал. Дніпро».
У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал
У Дніпрі збираються відкрити новий телеканал

Керівником нового ТОВ є Сергій Дранов, який, за даними системи Openatabot, також є керівником ТОВ «Перший міський телеканал. Кривий Ріг».

За даними системи YouControl, основним видом діяльності нового засобу масової інформації є «діяльність у сфері телевізійного мовлення». Також каналом може здійснюватись: «виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм», «видання звукозаписів», «посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації».

Зареєстровано нове дніпровське медіа за криворізькою адресою – 50036, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, Саксаганський район, вулиця Володимира Великого, будинок 29-В, квартира 911. Раніше тут був зареєстрований криворізький канал.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, розмір статутного капіталу ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» складає 550 тисяч гривень; 100% цих коштів внесені паном Драновим.

На нього також зареєстрований канал у Кривому Розі, який існує чотири роки і публікує матеріали, які порушують журналістські стандарти, що може свідчити про ознаки політичної замовності новинних матеріалів. Місцеві журналісти пов'язують телеканал із екснардепом Костянтином Усовим, який раніше представляв у Верховній Раді України «Блок Петра Порошенка», а згодом у матеріалах його стали представляти вже без вказання належності до партії, а частіше вживати словосполучення «Європейський Кривий Ріг» або «Команда Костянтина Усова».

На сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відсутні документи, які б засвідчували, що ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» уже отримав ліцензію.

Канал із аналогічною назвою існує в Одесі. На сайті є дані про два ТОВ - ТРК «Нова Одеса» та ТРК «Гармонія Міра». Саме ТРК «Нова Одеса» володіє чотирма торговими марками – серед них ТМ «Перший Європейський» та «1 Первый Городской». Серед власників найменування «Перший міський телеканал. Кривий Ріг».

Говорити про те, що мешканці Дніпра найближчим часом зможуть побачити у ефірі новий телеканал - зарано. Фактом на сьогоднішній день є лише статус зареєстрованого товариства з обмеженою відповідальністю, види діяльності якого співпадають із видами діяльності ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2963
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду