detector.media
18.01.2020 15:58
5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів
5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів
Ексчиновник часів Януковича Андрій Портнов після виходу нового випуску програми «Спостерігач» на 5 каналі обізвав журналістів у своєму телеграм-каналі «задроченним бидлом с задроченного канала».

Журналісти планують подавати проти Портнова позов до суду та звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з приводу його дій, про це повідомляється на сайті 5 каналу.

«У четвер (16 січня - ред.) з'явилася нова програма "Спостерігача" про Державу Коломойського і одразу викликала бурхливу реакцію глядачів. Вірніше, конкретного глядача – адвоката Андрія Портнова. Через те, що ми показали автівки, які зупиняються біля його офісу і офісу Коломойського. Ми теж відреагуємо і подамо відповідну заяву до суду за образу», - повідомила журналістка Лілія Ткачук.

Портнов, у свою чергу, знову обізвав журналістів 5 каналу у Telegram «бидлом» та написав «звісно, давайте йти до суду».

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми». Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

4 листопада Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Портнова. Він того ж дня сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна». За його словами, це сталося 30 жовтня. Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи».

5 листопада Портнов оприлюднив редакційне завдання

7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози з боку Андрія Портнова журналістам «Радіо Свобода». 

Також 7 листопада Портнов подав до Національної поліції заяву проти видання «Радіо Свобода».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY