Постраждалий у сутичках біля ВР журналіст «Радіо Свобода» написав заяву до поліції

Постраждалий у сутичках біля ВР журналіст «Радіо Свобода» написав заяву до поліції

18 Грудня 2019
1896

Постраждалий у сутичках біля ВР журналіст «Радіо Свобода» написав заяву до поліції

1896
Правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за заявою журналіста «Радіо Свобода» Сергія Нужненка, який постраждав під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня.
Постраждалий у сутичках біля ВР журналіст «Радіо Свобода» написав заяву до поліції
Постраждалий у сутичках біля ВР журналіст «Радіо Свобода» написав заяву до поліції

Про це «Детектору медіа» повідомила прессекретарка Печерського райвідділу поліції Києва Ксенія Тищенко. Вона сказала, що додатково повідомить про відкриття провадження. 

Сергій Нужненко на своїй сторінці в Facebook розповів, що внаслідок подій під Радою в нього «розбиті окуляри, пошкоджена камера, забій правої руки і синці».

«Працівник поліції (бувший Беркут) на мої крики "Преса" звертає на мене особливу увагу, і намагається вибити камеру і телефон, у сумі він збиває з мене окуляри, і відштовхуючи мене назад, я падаю на землю. Під час розгону і знесення наметового містечка працівники правоохоронних органів з такої сили б'ють мене в спину, що я відлітаю на декілька метрів від місця де стояв, і падаю на асфальт (пошкодили камеру) прямо під ноги бійців Нацгвардії. Більше 10-15 з них пробігаються по мені, не даючи піднятись. Дякую поліції діалогу яка мене витягнула», – повідомив пан Нужненко.

Крім того, він зазначив, що 17 грудня Вища рада правосуддя відмовилася звільнити суддю Шевченківського суду Києва Валентину Маліновську, яка шість років назад ухвалила рішення про його арешт у справі «в'язнів Банкової». Зазначимо, 1 грудня 2013 року після жорстокого побоїща на Банковій були затримані дев’ять людей. Як свідчать відеодокази, цих людей катували і били ще кілька годин під Адміністрацією президента. 3 грудня 2013 року Шевченківський райсуд арештував цих людей на два місяці – за підозрою в організації масових безпорядків. Лише через п’ять днів, після масованих виступів журналістів, депутатів, втручання омбудсмена та іноземних посольств, прокуратура визнала дев’ятьох побитих під Банковою потерпілими і почала слідчі дії та судмедекспертизу у кримінальному провадженні за фактом правопорушень бійців тоді ще спецпідрозділу «Беркут». Зокрема, серед дев’яти арештованих був Сергій Нужненко. У нього була закрита черепно-мозкова травма, численні забої і гематоми. Шов на голові – близько десяти сантиметрів.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради України 17 грудня 2019 року зібрався мітинг, учасники якого вимагають не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Мітинг організували низка політичних сил, серед яких «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Аграрна партія» та «Національний корпус». Загалом, за даними поліції, у акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей. Під час акції сталися сутички між мітингувальниками та спецпризначенцями. Зокрема, мітингувальники облили поліцейських зеленкою, а ті у відповідь – використали сльозогінний газ.

Під час сутичок журналістку «Громадського» Вікторію Рощину та оператора Олексія Нікуліна забризкали сльозогінним газом. Журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розбили камеру й окуляри.

Фото: Віталий Носач / зі сторінки Сергія Нужненка в Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1896
Читайте також
10.12.2013 12:02
Іванна Коберник, Ірина Соломко, Анна Цуканова для «Української правди»
12 407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду