Постраждалий під Радою журналіст Сергій Нужненко почувається краще

Постраждалий під Радою журналіст Сергій Нужненко почувається краще

5 Березня 2018
2263

Постраждалий під Радою журналіст Сергій Нужненко почувається краще

2263
Журналіст київської редакції «Радіо Свобода» Сергій Нужненко, якому в результаті дій правоохоронців під Верховною Радою 3 березня лікарі діагностували хімічний опік очей, повідомив «Детектору медіа», що знаходиться вдома та почувається краще
Постраждалий під Радою журналіст Сергій Нужненко почувається краще
Постраждалий під Радою журналіст Сергій Нужненко почувається краще

За словами пана Нужненка, на стаціонарному лікуванні він не перебував, 3 березня лікарі надали йому необхідну допомогу та відпустили додому.

«На стаціонарі я не перебував. Мені в той же день в Олександрівській лікарні зробили обстеження (по "швидкій"), надали допомогу, виписали медикаменти. І все», – розказав журналіст.

За словами пана Нужненка, наразі він почувається краще: «Почуваюся загалом добре, є певний дискомфорт в очах, але не критично».

«Детектор медіа» звернувся до Служби безпеки України по коментар щодо можливих результатів розслідування.

Нагадаємо, що 3 березня під стінами Верховної Ради відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Під час висвітлювання цих подій кореспонденту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розпилили в обличчя газовий балончик. За словами журналіста, це зробив правоохоронець, який підійшов до нього зі спини, коли кореспондент знімав активістів і тримав перед собою журналістське посвідчення. Журналісту діагностували хімічний опік.

Також про застосування сили до себе з боку правоохоронців заявили у Facebook журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов та «Інсайдера» Влад Красінський. Зокрема, Кутєпов повідомив, що один з правоохоронців штовхнув його ногою та нецензурно сказав відійти.

Речник МВС Артем Шевченко у коментарі «Детектору медіа» закликав журналістів, які вважають, що їхні права порушено, писати заяви до поліції та прокуратури.

Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста.

3 березня начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко заявив, що відбудеться ретельна перевірка інформації про перешкоджання роботі журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду