Під час штурму музею Гончара постраждала журналістка Прямого каналу

Під час штурму музею Гончара постраждала журналістка Прямого каналу

27 Травня 2020
7649

Під час штурму музею Гончара постраждала журналістка Прямого каналу

7649
У ДБР говорять, що не застосовували силу біля музею.
Під час штурму музею Гончара постраждала журналістка Прямого каналу
Під час штурму музею Гончара постраждала журналістка Прямого каналу

Працівники Державного бюро розслідувань 26 травня виламали двері в музеї Івана Гончара, застосувавши силу до журналістів і народних депутатів. Унаслідок штурму постраждала журналістка Прямого каналу Анна Дзьоба. Про це повідомляє телеканал.

У Держбюро розповіли, що адміністрація музею та інші особи «перешкоджали проведенню слідчих дій».

Раніше, 21 травня, п’ятого президент Петра Порошенка викликали на допит до ДБР як свідка в провадженні про незаконне вивезення за кордон 43 картин відомих художників. Замість допиту 26 травня він відкрив у музеї Івана Гончара виставку картин.

Працівники ДБР повідомили, що приїхали в музей повторно вручити повістку пану Порошенку, проте вручили її його дружині Марині Порошенко, адже п’ятий президент покинув музей. Адвокат Петра Порошенка заперечує інформацію про вручення повістки.

Як писав ДМ, під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня 2019 року журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розбили камеру й окуляри. Згодом він повідомив, що має забій правої руки і синці. Журналіст подав заяву до поліції.

19 грудня у Нацполіції повідомили, що передадуть до ДБР матеріали провадження щодо постраждалого фотокореспондента «для об’єктивного розслідування». У березні 2020 року ДБР відмовилося розслідувати звернення журналіста «Радіо Свобода»

Фото: ICOM Ukraine 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7649
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
A.
1401 дн. тому
Позорище на весь мир. Еще и нелепые отмазки теперь лепят. Испанский стыд.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду