detector.media
07.12.2019 15:34
До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм
До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм
Колишній журналіст, а нині заступник генерального директора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм подякував усім журналістам, які розслідували факти корупції в оборонному секторі.

Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

«Дуже дякую Лесі Івановій і всім, хто долучився до того, що відбувалося в концерні за останні п’ять років. Саме їхні матеріали зараз нам дуже допомагають розібратися, що відбувалося в прихованій частині роботи концерну», - сказав Мустафа Найєм.

За його словами, проведення аудиту «Укроборонпрому» — це одне з найперших рішень, яке було прийнято.

«Аудит був призначений ще у 2016 році, але чомусь не могли провести тендер і почати аудит. Ми прийшли й через місяць після призначеного керівництва був проведений тендер. Уже є британська компанія Baker Tilly, яка проводитиме аудит. Результат аудиту ми отримаємо десь протягом року. До того з нашого боку ще буде ініційовано аудит процедур щодо корупціогенності. Я думаю, що ми до цього процесу, до технічного завдання залучимо журналістів і тих, хто розслідував цю історію», — сказав він. 

Як писав ДМ, ексжурналіста, колишнього народного депутата Мустафу Найєма 11 листопада призначили на посаду заступника генерального директора державного концерну «Укроборонпром» з питань зв’язків з органами державної влади. 

Нагадаємо, 25 лютого 2019 було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проєкту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого тоді ще президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського Ігор сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів.

4 березня президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника РНБО.

4 грудня відбулося засідання за позовом Ігоря Гладковського проти керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістки-розслідувачки Лесі Іванової.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY