У Москві відбулась акція на підтримку Асєєва, Мемедемінова та інших політв'язнів

У Москві відбулась акція на підтримку Асєєва, Мемедемінова та інших політв'язнів

1 Грудня 2019
1254

У Москві відбулась акція на підтримку Асєєва, Мемедемінова та інших політв'язнів

1254
30 листопада активісти «Стратегії-30» у Москві вийшли із плакатами на акцію підтримки українських політв'язнів.
У Москві відбулась акція на підтримку Асєєва, Мемедемінова та інших політв'язнів
У Москві відбулась акція на підтримку Асєєва, Мемедемінова та інших політв'язнів

Про це повідомила у Facebook активістка Віра Лаврєшина.

«Цензура відверто заганяє журналістів і блогерів на зону, а не просто штрафує. Ось, наприклад, кореспонденту "Грані.Ру" Ремзі Бекірову загрожує 20 років колонії або навіть довічний термін за терористичною статтею - за його репортерську роботу на судових процесах в окупованому Криму. Наріман Мемедемінов, кримський блогер, сидить уже майже 2 роки "за заклики до екстемізму".

Осман Аріфмеметов і Рустем Шейхаліев також арештовані за те, що вони як цивільні журналісти розповідали про переслідування кримських татар у себе на батьківщині. "Грані.ру" закликають журналістську спільноту підтримати колег, голосно і розбірливо вимагати їх звільнити. Список подовжується, а цехова солідарність журналістська все щось ніяк не сколихнеться!» - йдеться в її дописі.

На акцію активісти вийшли з плакатами, деякі з яких цитували українського режисера та колишнього політв'язні Кремля Олена Сенцова: «Путін Україну не залишить», «Як можна Путіну вірити?». На інших плакатах були вимоги звільнити українського журналістів Станіслава Асєєва, Миколу Семену, Олега Галазюка, блогера Нарімана Мемедемінова та інших політв'язнів.

Нагадаємо, кримськотатарського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова наприкінці березня 2018 року затримали російські силовики. Його звинуватили за ч. 2 ст. 205 КК Росії (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, здійснені з використанням мережі Інтернет). 

Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів із 2013 по 2015 роки. У ньому розміщені кілька десятків відеороликів із коментарями політичних подій і тем, закликами дотримуватися норм ісламу і думками про російські державні свята: День захисника вітчизни, Міжнародний жіночий день, День захисту дітей і інші.

У жовтні 2019 року його засудили до 2 років і 6 місяців позбавлення волі.

Як писав ДМ, журналіст Станіслав Асєєв не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» - «Радіо "Донбас.Реалії"» - з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1254
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
здоровое пацанство
1578 дн. тому
https://www.youtube.com/watch?v=yECc4LcokQE
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду