Комітет захисту журналістів запустив кампанію 2019 #FreeThePress

Комітет захисту журналістів запустив кампанію 2019 #FreeThePress

2 Грудня 2019
2254

Комітет захисту журналістів запустив кампанію 2019 #FreeThePress

2254
Комітет захисту журналістів (CPJ) 2 грудня розпочав щорічну акцію #FreeThePress, метою якої є розповісти про ув’язнених по всьому світу журналістів.
Комітет захисту журналістів запустив кампанію 2019 #FreeThePress
Комітет захисту журналістів запустив кампанію 2019 #FreeThePress

Про це повідомляє пресслужба CPJ.

Кампанія буде сфокусована на журналістах, ув’язнених у Киргизії, Єгипті, Еритреї, В'єтнамі та ін. У рамках кампанії будуть висвітлювати тяжке становище низки журналістів через Instagram CPJ.

«Рекордна кількість журналістів, які потрапили до в’язниці за свою роботу за останні роки, викликає тривогу. Кожен з них представляє собою цензуру, не кажучи вже про людину, позбавлену своїх прав, – сказав директор правозахисного відділу CPJ Кортні Радш. – Цьогорічна кампанія #FreeThePress висвітлює спроби влади задушити ці голоси та нагадує, що свобода не повинна бути вартістю збирання та розповсюдження новин».

Кампанія #FreeThePress буде позначена тегом @censoredpress.

Дані за 2019 рік про журналістів, ув’язнених за їх професійну діяльність, опублікують у грудні.

Кампанія #FreeThePress була створена в партнерстві з Rethink, незалежним креативним агентством (Канада).

Нагадаємо, CPJ оприлюднив рейтинг країн, влада яких не розслідує вбивства журналістів. «Глобальний індекс безкарності 2019» визначає країни, де вбивства журналістів найчастіше сходять злочинцям з рук.

Фото 1: depositphotos

Фото 2: CPJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2254
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anticrime
1599 дн. тому
Украина фактически контролируется криминалом. Президенты, премьеры, депутаты - это лишь фасад, куклы в театре мафиозных карабасов. Как только о богатых мафиози начинают писать журналисты - на этих журналистов тут же совершаются нападения. При этом очень редко реальные заказчики нападений несут хоть какую-то ответственность. https://news.un.org/ru/story/2019/11/1366371 Вадим Комаров – 55 лет, Павел Шеремет – 44 года, Олесь Бузина – 46 лет, Екатерина Гандзюк – 33 года. Николай Бычко – 23 года. Эти журналисты и активисты были убиты на Украине за последние пять лет. Но их убийства либо не раскрыты, либо не расследованы. Об этом напоминают наши коллеги из Управления ООН по правам человека. НЕ МОЛЧИТЕ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду