Від журналістки, яка писала про зв'язок ексдобровольців із справою Шеремета, вимагали покинути суд

Від журналістки, яка писала про зв'язок ексдобровольців із справою Шеремета, вимагали покинути суд

26 Листопада 2019
2558
26 Листопада 2019
17:00

Від журналістки, яка писала про зв'язок ексдобровольців із справою Шеремета, вимагали покинути суд

2558
Від журналістки «Української правди» Соні Лукашової, яка написала про можливий зв’язок двох колишніх добровольців Владислава та Інни Грищенків зі справою про вбивство журналіста Павла Шеремета, вимагали покинути будівлю Апеляційного суду, що розглядає апеляцію про арешт ветеранки, якій інкримінують співучасть у замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області.
Від журналістки, яка писала про зв'язок ексдобровольців із справою Шеремета, вимагали покинути суд
Від журналістки, яка писала про зв'язок ексдобровольців із справою Шеремета, вимагали покинути суд

Про це 26 листопада повідомляє «Громадське».

До початку судового засідання до журналістки підійшли подруга Інни Грищенко Тетяна Єсаулова та блогер Тимофій Златкін. Вони запитували, чому журналістка написала матеріал про ймовірну причетність подружжя до справи про вбивство журналіста, а також – хотіли викликати поліцію, щоб її вивели з будівлі суду.

«Рідних і друзів Грищенків дуже обурює те, що "Українська правда" згадує у новинах чи у текстах теж справу Павла Шеремета, у якій, за нашими даними, фігурують Інна та Владислав Грищенки. Вони (друзі – Ред.) стверджують, що Грищенки жодним чином не причетні до справи Шеремета, вони ні в чому не винуваті. Ми теж не стверджує, що вони винуваті. Ми говоримо про те, що вони в офіційному слідстві фігурують. Ми називаємо їх імовірними фігурантами», – розповіла Соня Лукашова.

Нагадаємо, 7 листопада 2019 року «Української правди» написала, що поліція затримала двох колишніх добровольців Владислава та Інну Грищенків за підозрою в підготовці вибуху в Івано-Франківській області, проте їх можуть пов’язати зі справою про вбивство журналіста Павла Шеремета. Подружжя підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. За версією слідства, їм та ще одному добровольцю Івану Вакуленку замовили вбивство жителя Івано-Франківської області. Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до авто в місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий Михайло Чекурак сам помітив вибуховий пристрій. За даними «Української правди», слідство може пов’язати подружжя зі справою журналіста Павла Шеремета. Зокрема, розслідування у справі подружжя веде той самий слідчий, який займається розслідуванням вбивства журналіста.

6 листопада Печерський суд взяв під варту на 60 діб Інну Грищенко.

Як писав ДМ, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Громадське 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2558
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду