Нардеп «Слуги народу» вирішив подати до суду позов проти «Схем»

Нардеп «Слуги народу» вирішив подати до суду позов проти «Схем»

14 Листопада 2019
1893
14 Листопада 2019
16:45

Нардеп «Слуги народу» вирішив подати до суду позов проти «Схем»

1893
Народний депутат від фракції «Слуга народу» Андрій Холодов заявив, що подасть до суду позов про наклеп проти журналістів програми «Схеми: корупція в деталях», які оприлюднили розслідування про його зв’язок з тютюновим бізнесом та лобіювання ним у Верховній Раді правки, яка покращує умови такого бізнесу.
Нардеп «Слуги народу» вирішив подати до суду позов проти «Схем»
Нардеп «Слуги народу» вирішив подати до суду позов проти «Схем»

Про це він повідомив 14 листопада на своїй сторінці в Facebook.

13 листопада «Схеми» оприлюднили розслідування, у якому говорять, що родина Андрія Холодова має стосунок до повного циклу дистрибуції сигарет – від оптової закупівлі у виробників (через фірму «Сіті Трейдінг Компані»), розповсюдження цих партій в кіоски (власник кіосків – «Київ Маркет Солюшн»), та роздрібного продажу в цих кіосках через дві фірми («Віктрум» та «Інтертабако»)». Журналісти також розповіли, що депутат лобіював ухвалення поправки до законопроєкту № 1049, якою змінюється формула перерозподілу прибутків між різними учасниками ланцюжка з торгівлі сигаретами.

Андрій Холодов, своєю чергою, спростовує наявність конфлікту інтересів й стверджує, що компанію вже продали: «Якщо серйозно, то впущений факт продажу компанії. "Схеми" (навмисне чи ні) наплутали з датою продажу кіпрскої компанії іншому власнику, який довгий час просто не робив перереєстрацію адреси, що все їх розслідування зводить до нуля. Домовленість про продаж була ще в 2017-му, в 2018 з власників вийшли, що видно в реєстрі. Ще задовго до моєї політичної кар'єри і навіть (що важливо) контрактів, які зараз дійсні, за всіма тими мафами за конкурсом, про які йдеться в розслідуванні. Цю виписку можна взяти в реєстрі, коштує значно дешевше ніж квитки на літак на Кіпр. Ніяких зв’язків з тютюновим бізнесом я не маю. А тому про який конфлікт інтересів може йти мова?».

Натомість «Схеми» вказали, що заяви депутата не відповідають дійсності, адже вони проінформували про цей факт у розслідуванні і «нічого не плутали».

«З 2018 року родина Холодова справді переоформила бізнес на іншого власника, номінального. Засновником фірми Reineweg LTD, на яку записана мережа столичних кіосків, замість дружини Холодова став кіпріот Гіоргос Лантас – це юрист, який крім цього бізнесу фігурує також у майже сотні інших кіпрських компаній. При цьому, і після реєстрації на номінального власника фірма залишалась прописаною у маєтку Холодова в Лімасолі, аж до обрання його у Раду», – йдеться в повідомленні.

Крім того, пан Холодов сказав, що готовий коментувати інформацію викладену в розслідуванні всім, окрім власне «Радіо Свобода». Він також повідомив, що позиватиметься проти медіа за наклеп.

«Порада для "Радіо Свобод"а щодо порушень, які вони виявили з чеками в точках продажу та щодо порушень у веденні бізнесу – зверніться, будь ласка, в правоохоронні органи з доказами, адже саме проти таких випадків ми зараз і ведемо боротьбу. Як і я звернусь до суду з позовом на "Радіо Свобода" за наклеп», – додав він.

Нагадаємо, команда проєкту «Наші гроші» випустила новий матеріал про народного депутата, колишнього ведучого програми «Гроші» Олександра Дубінського. Журналісти з'ясували, що сім'я депутата володіє 24 квартирами, 17 автомобілями, двома будинками та 70 сотками землі.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду