detector.media
07.09.2019 13:45
Сенцов та Сущенко повернулись до України
Сенцов та Сущенко повернулись до України
7 вересня до аеропорту «Бориспіль» з Росії прибув літак, який повернув засуджених російським судом журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова.

Українців зустрив в аеропорту президент. Також літаком прибули українські моряки, яких Росія захопила у Керченській протоці у листопаді 2018 року, та Олександр Кольченко, якого російські спецслужби затримали в Криму разом із Олегом Сенцовим.

«Я відчайдушно сподіваюся, що це лише початок. Я також щасливий, що Україна демонструє виважену та послідовну політику в сфері захисту своїх громадян, права своїх громадян на свободу, свободу слова, віросповідання», - розповів журналістам Роман Сущенко.

Володимир Зеленський та Роман Сущенко

Олександр Кольченко

Натомість головний редактор «РИА Новости Україна» Кирило Вишинський повернувся до РФ.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинуватили у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. У серпні 2019 стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії, яке припинив 6 жовтня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY