Уповноваженим із захисту державної мови обраний Тарас Кремінь - омбудсмен

Уповноваженим із захисту державної мови обраний Тарас Кремінь - омбудсмен

4 Вересня 2019
4525

Уповноваженим із захисту державної мови обраний Тарас Кремінь - омбудсмен

4525
4 вересня у Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини відбувся відкритий конкурс з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження Кабінетом Міністрів України.
Уповноваженим із захисту державної мови обраний Тарас Кремінь - омбудсмен
Уповноваженим із захисту державної мови обраний Тарас Кремінь - омбудсмен

Про це повідомила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Відповідно до ст. 50 Закону України "Про захист української мови, як державної" до конкурсу було допущено 11 кандидатів, які надали документи про наявність вищої освіти, володіння державною та англійською мовами, а також мали досвід правозахисної діяльності та захисту державної мови, відповідний освітній і професійний рівні. За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала мені, як Уповноваженому, для подання Кабінету Міністрів України кандидатуру Креміня Тараса Дмитровича», - повідомила вона.

Тарас Дмитрович Кремінь – український політик і науковець. За фахом - вчитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури, навчався в аспірантурі й докторантурі, кандидат філологічних наук, доцент. Він обирався депутатом Миколаївської обласної ради, яку очолив 2014 року. Народний депутат України VIII скликання. Очолював підкомітет з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти, а також забезпечення реалізації права на освіту осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, територія проведення АТО та територія населених пунктів на лінії зіткнення Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Як повідомила омбудсмен, Тарас Кремінь є співавтором законів «Про освіту», «Про фахову передвищу освіт», «Про повну загальну середню освіту», а також «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Свою мету на посаді Уповноваженого із захисту державної мови він вбачає в реалізації державної політики, спрямованої на захист української мови, її всебічний розвиток як в Україні, так і за її межами.

Нагадаємо, конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови було оголошено на початку серпня 2019 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду