На Чернігівщині побили двох журналістів

На Чернігівщині побили двох журналістів

14 Червня 2019
2451

На Чернігівщині побили двох журналістів

2451
У Прилуках Чернігівської області 13 червня двоє журналістів отримали тілесні ушкодження під час публічного заходу.
На Чернігівщині побили двох журналістів
На Чернігівщині побили двох журналістів

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила речниця Чернігівського відділу поліції Юлія Ковтун.

За нашими даними, журналісти отримали ушкодження під час зустрічі колишнього заступника голови Національного банку Бориса Приходька із громадськістю.

Водночас інформаційний портал «Стоп корупції» пише, що на їх гарячу лінію надійшло повідомлення про те, що в одному з кафе в Прилуках проходять збори щодо передвиборчої агітації, тому журналісти мали перевірити інформацію щодо ймовірного підкупу. Проте роботі журналістів почав перешкоджати Олександр Чалий, якого називають «заступником штабу кандидата в депутати Бориса Приходька». Однак Центральна виборча комісія наразі не зареєструвала пана Приходька кандидатом в нардепи.

«Чоловік спершу почав виривати мікрофон у журналістки Марії Гураль, а потім почав її бити. За журналістку вступився її колега Володимир Циганов», – йдеться в повідомленні.

Поліція вже затримала нападника й відкрила кримінальне провадження за статтею погроза або насильство щодо журналіста, яка передбачає покарання від виправних робіт і до позбавленні волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року на вулиці Калнишевського в Рівному журналістам суспільного телеканалу «UA:Рівне» погрожували розбити камеру та порізати колеса в машині. Суспільне звернулось із заявою до поліції щодо перешкоджання законній журналістській діяльності.

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні відомості за ознаками статті 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Пан Бондар додав, що вони вже звернулися за юридичною допомогою до Інститут розвитку регіональної преси.

Фото: «Стоп корупції»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2451
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
1771 дн. тому
Журналісти як завжди, хочуть зробити сенсацію з будь-якої події, краще б займались реальними справами, а не їздили по кафе
Максим
1771 дн. тому
Не можна звинувачути Бориса Приходька тільки зате, що людина спокійно перебувала в кафе. Журналісти вже зовсім втратили совість.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду