У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна

У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна

19 Липня 2019
1258

У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна

1258
Днями слідчі у справі вбивства журналіста Павла Шеремета допитали колишнього генпрокурора Віктора Шокіна, «але далі ця історія не продовжилася».
У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна
У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна

Про це повідомила головна редакторка «Слідства.Інфо» Анна Бабінець.

«За моєю інформацією, днями слідчі у справі вбивства Павла Шеремета допитали колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. Два тижні тому Шокін розповів Странє.юа, що замовником вбивства є український високопосадовець і що справа Шеремета пов'язана зі справою Гонгадзе. Сподіваюся, колишній генпрокурор відповідає за свої слова і розуміє, що гратися з вбивствами журналістів заради відбілювання власного іміджу не варто. Зараз слідчі перевіряють сказане Шокіним під час допиту», - написала вона у Facebook.

В ефірі програми «Нині Вже» на «Громадському» журналістка розповіла, що Шокін відповів на всі питання поліції, «але далі ця історія не продовжилася».

«Як мінімум треба було хоча б спочатку виїхати на місце, оскільки дуже багато невідповідностей у тому, що він говорив. […] Тобто, власне, на місці, а не в кабінетному допиті, мені здається, можна було б з’ясувати більше», - розповіла пані Бабінець.

Інформацію про допит Шокіна підтвердив на брифінгу речник МВС Артем Шевченко. За його словами, колишнього генпрокурора допитали слідчі Нацполіціі у справі Шеремета «щодо відомостей, викладених ним в одному з останніх своїх публічних інтерв'ю».

«Відомості, які отримало слідство у пана Шокіна, будуть перевірятися у ході подальших слідчих дій під час розслідування цього кримінального провадження», - сказав Шевченко.

Він додав, що підозрювані у справі про вбивство Шеремета ще не встановлені та просив журналістів «не підходити до розкриття такого складного, особливо тяжкого злочину, як до якоїсь календарної дати».

Нагадаємо, 20 липня виповниться три роки з моменту вбивства журналіста Павла Шеремета. Ані вбивці, ані замовники злочину наразі не відомі. У річницю його вбивства в Києві пройде акція «Хто вбив Павла? Три роки без відповіді».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1258
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду