У Білорусі матір Павла Шеремета підтримає в суді головреда Tut.by – БАЖ

У Білорусі матір Павла Шеремета підтримає в суді головреда Tut.by – БАЖ

6 Лютого 2019
965

У Білорусі матір Павла Шеремета підтримає в суді головреда Tut.by – БАЖ

965
12 лютого у Мінську відбудеться розгляд справи головної редакторки видання Tut.by Марини Золотової, яку обвинувачують за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу Білорусі (Бездіяльність посадової особи). Матір вбитого в Україні журналіста Павла Шеремета Людмила Станіславівна планує відвідати засідання
У Білорусі матір Павла Шеремета підтримає в суді головреда Tut.by – БАЖ
У Білорусі матір Павла Шеремета підтримає в суді головреда Tut.by – БАЖ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар Білоруської асоціації журналістів Борис Гарецький.

«Сьогодні до нас приходила матір Павла Шеремета. Сказала, що для неї дуже важливо 12 лютого прийти на суд над Мариною Золотовою», – написав він.

Нагадаємо, пані Золотову обвинувачують за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу Білорусі (Бездіяльність посадової особи). Санкції за цією статтею передбачають від штрафу до п'яти років позбавлення волі. 

22 листопада були зняті обвинувачення з редактора інтернет-видання Realt.by Владислава Кутецького та журналіста Deutsche Welle Павлюка Биковського. Вони відшкодували збиток, який нібито нанесли «БетТА». 27 листопада припинено кримінальне переслідування редактора Tut.by Уляни Бобоєд та оглядачки «БелПАНа» Тетяни Коровенкової. Згодом БАЖ повідомив про зняття обвинувачень ще з декількох журналістів, які проходять у справі, а також журналістки Анни Єрмаченко. Вона заплатила адміністративний штраф у розмірі 735 рублів і тепер є свідком у спраі. Підписка про невиїзд скасована, заборона на виїзд з країни знято. 30 листопада слідчі зняли обвинувачення з головного редактора видання «БелПАН» Ірини Левшиної. Про це вона повідомила у Facebook. Наразі пані Золотова - єдина обвинувачена у справі.

Українські медійні організації закликали білоруську владу відмовитися від практики тиску на білоруські ЗМІ та надати можливості вільного функціонування онлайн-видань.

Фото: канал 24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
965
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду