detector.media
19.07.2019 21:10
У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна
У справі вбивства Павла Шеремета допитали ексгенпрокурора Віктора Шокіна
Днями слідчі у справі вбивства журналіста Павла Шеремета допитали колишнього генпрокурора Віктора Шокіна, «але далі ця історія не продовжилася».

Про це повідомила головна редакторка «Слідства.Інфо» Анна Бабінець.

«За моєю інформацією, днями слідчі у справі вбивства Павла Шеремета допитали колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. Два тижні тому Шокін розповів Странє.юа, що замовником вбивства є український високопосадовець і що справа Шеремета пов'язана зі справою Гонгадзе. Сподіваюся, колишній генпрокурор відповідає за свої слова і розуміє, що гратися з вбивствами журналістів заради відбілювання власного іміджу не варто. Зараз слідчі перевіряють сказане Шокіним під час допиту», - написала вона у Facebook.

В ефірі програми «Нині Вже» на «Громадському» журналістка розповіла, що Шокін відповів на всі питання поліції, «але далі ця історія не продовжилася».

«Як мінімум треба було хоча б спочатку виїхати на місце, оскільки дуже багато невідповідностей у тому, що він говорив. […] Тобто, власне, на місці, а не в кабінетному допиті, мені здається, можна було б з’ясувати більше», - розповіла пані Бабінець.

Інформацію про допит Шокіна підтвердив на брифінгу речник МВС Артем Шевченко. За його словами, колишнього генпрокурора допитали слідчі Нацполіціі у справі Шеремета «щодо відомостей, викладених ним в одному з останніх своїх публічних інтерв'ю».

«Відомості, які отримало слідство у пана Шокіна, будуть перевірятися у ході подальших слідчих дій під час розслідування цього кримінального провадження», - сказав Шевченко.

Він додав, що підозрювані у справі про вбивство Шеремета ще не встановлені та просив журналістів «не підходити до розкриття такого складного, особливо тяжкого злочину, як до якоїсь календарної дати».

Нагадаємо, 20 липня виповниться три роки з моменту вбивства журналіста Павла Шеремета. Ані вбивці, ані замовники злочину наразі не відомі. У річницю його вбивства в Києві пройде акція «Хто вбив Павла? Три роки без відповіді».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY