З каналу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм та креативний продюсер

З каналу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм та креативний продюсер

10 Липня 2019
5587

З каналу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм та креативний продюсер

5587
З телеканалу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан та креативний продюсер Олександр Авшаров.
З каналу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм та креативний продюсер
З каналу ZIK звільнилися керівниця департаменту виробництва власних програм та креативний продюсер

Про це 9 липня вони повідомили на своїй сторінках у Facebook.

Ольга Мовчан зазначила, що вже здала своє посвідчення. Вона уточнила, що пропрацювала на телеканалі дев’ять років і за цей час запустила чи перезапустила 14 проєктів.  

«Скільки разів поривалася піти, стільки ж знаходилися нові цікаві проєкти, нові виклики і бажання зробити щось круте саме тут. <…> Прийшла ведучою, а пішла – керівницею відділу, який займався виробництвом класних проєктів»,написала вона.

Олександр Авшаров, своєю чергою, розповів, що планує займатися продакшеном.

«Повноцінно займуся продакшеном <…>. А ще з'явився час і можливість вдумливо доробити документальний фільм. Про Стуса»,повідомив він.

Нагадаємо, у березні 2017 року Роман Недзельський, який працював випусковим редактором підсумкового тижневика «Перші про головне. Деталі», став шеф-редакторомдепартаменту інформаційного мовлення та інформаційно-аналітичних програм телеканалу ZIK. Однак він, як і низка інших очільників різних підрозділів каналу та медіахолдингу ZIK, заявив про звільнення після зміни власника ZIK – ним став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головна редакторка інформаційного агентства ZIK Тетяна Вергелес. Також на каналі вирішили закрити свої програми Вахтанг КіпіаніСергій Рахманін,Тетяна Даниленко, призупинив вихід своєї програми Остап Дроздов. Пізніше про звільнення із ZIK заявили телеведучі Лейла Мамедова та Остап Дроздов.

Наталя Влащенко залишилася працювати генеральною продюсеркою телеканалу ZIK. Генеральною директоркою телеканалу ZIK після зміни власника стала колишня керівниця «Інтер медіа продакшн» Наталія Вітрук. Її заступником став Данило Нікуленко, який до цього обіймав посаду шеф-редактора медіахолдингу ZIK. Шефредакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та ексшефредакторка ток-шоу на Прямому Дарія Гордійко. Крім того на ZIK перейшов робити авторський проект колишній ведучий NewsOne Василь Апасов.

За оцінками різних джерел «Детектора медіа», з каналу звільнилося приблизно 35% співробітників, а з інформаційної агенції ZIK, яка розташована у Львові, йдуть майже 95% працівників. Джерело, яке наближене до керівництва каналу, стверджує: із ZIK офіційно звільнилася 51 людина, загалом мають намір піти ще близько 350 людей. У перший вечір, коли стало відомо про зміну власника, було написано 90 заяв про звільнення. Три різних джерела «Детектора медіа» стверджують, що на каналі з'явився так званий блеклист – список людей, яких не можна показувати в ефірі, який представила в перший же день нова шефредакторка Дарія Гордійко.

В Адміністрації президента 19 червня відбулася зустріч із колишніми працівниками телеканалу ZIK.

20 червня Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Нацраду, СБУ, президента та українську владу до конкретних дій у зв’язку з купівлею телеканалу ZIK соратником Віктора Медведчука та зосередженням під його контролем уже трьох інформаційних каналів.

21 червня народний депутат Єгор Соболєв звернувся до Президента Володимира Зеленського із пропозицією позбавити ліцензій на мовлення та конфіскувати майно всіх медіа, які контролює в Україні група Віктора Медведчука.

1 липня колишні співробітники телеканалу ZIK, медіарух «Медіа за усвідомлений вибір», українські громадські організації, медіаексперти та журналісти закликали керівництво держави та органи правопорядку запобігти використанню українських телеканалів для просування прокремлівської пропаганди та повзучій окупації медіапростору Росією.

Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

Чутки про придбання телеканалу ZIK Віктором Медведчуком неодноразово виникали в інформаційному просторі протягом 2018 року, і телеканал щоразу їх спростовував.

Фото: Олександр Авшаров

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5587
Читайте також
10.07.2019 13:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 359
03.07.2019 12:21
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
6 595
02.07.2019 17:50
«Детектор медіа»
6 775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду