Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів

Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів

16 Січня 2019
4621

Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів

4621
Росія депортувала до України Ольгу Бойко, яка брала участь у російських пропагандистських ефірах на телебаченні як «українська журналістка». Наразі вона знаходиться на прикордонному пункту пропуску «Гоптівка» в Харківській області
Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів
Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів

Факт депортації «Детектору медіа» підтвердив старший офіцер сектору з питань взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Юрій Трубачов.

«Дійсно, такий факт мав місце. До України вона прибула у першій половині дня. ЇЇ документи у нас. Зараз вона знаходиться у пункті пропуску "Гоптівка". З нею проводиться співбесіда, за результатами якої будуть прийняті відповідно правові рішення і вирішено, коли її передадуть», – сказав він, не уточнюючи, кому саме передадуть.

На запитання, чи правда, що щодо журналістки в Україні відкрито провадження через державну зраду, він відповів: «Відносно неї виконано доручення уповноважених державних органів. Далі з цих питань до них необхідно звертатися. Скоріше за все, це СБУ».

Офіцер не зміг повідомити, коли пані Бойко виїхала з України та через що її депортувала РФ.

«Детектор медіа» спитав у прес-секретарки СБУ Олени Гітлянської, чи відкрито щодо пані Бойко провадження через державну зраду. Вона попросила направити запит. ДМ відправив на адресу прес-служби СБУ інформаційний запит та чекає на відповідь.

У коментарі PolitRussia пані Бойко сказала, що наразі знаходиться на прикордонному пункті у Харкові, що її допросили і ознайомили з ухвалою Львівського суду. За її словами щодо неї відкрито провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Зазначимо, що пані Бойко виступала на російському телебаченні з критикою української влади і на підтримку угруповань ОРДЛО. 

Також вона брала участь в ефірах каналу «Наша Новороссия» у You-Tube.

Нагадаємо, у грудні Преображенський суд Москви визнав пані Бойко винною в порушенні правил перебування на території РФ. На думку суду, пані Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року. Суд оштрафував її на 5 тис. рублів та ухвалив рішення про видворення за межі РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4621
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду