На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)

На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)

22 Лютого 2019
5317

На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)

5317
Блогеру Василю Крутчаку, який працює у медійних проектах політтехнолога, кандидата в президенти Володимира Петрова, невідомі спалили автомобіль. Поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України
На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)
На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)

Про підпал автівки блогер повідомив на власній сторінці у Facebook. Підпал він пов'язує з професійною діяльністю та звинувачує в цьому військового прокурора Віталія Опанасенка, який це спростовує.

«В організації підпалу мого автомобіля прямо звинувачую військового прокурора Віталія Опанасенка», – написав він.

«Десь в 4:50 я отримав повідомлення від сусідів, що горять на вулиці автомобілі. Я вибіг і побачив, що горить мій автомобіль. Я навіть не виключаю, що це пов’язано з моєю журналістською діяльністю, оскільки останнім часом я велику кількість уваги акцентував на своїй сторінці у Facebook в рамках проекту "Школа корупції" на діяльність прокуратури, на його керівникові та його підлеглих, зокрема, Віталія Опанасенка... Він мені прямим текстом сказав, що якщо я  далі буду продовжувати писати про нього або про його рідних, він мене поб’є або спалить авто... Поліції я сказав, що в організації цього дійства підозрюю Віталія Опанасенка», – розказав Крутчак «Детектору медіа».

У коментарі «Детектору медіа» прокурор Віталій Опанасенко спростував звинувачення блогера.

«Те, що він звинуватив когось у вчиненні якихось дій… Я не знаю як це коментувати. Чому мені йому погрожувати? Він не перший, хто пише про мене якісь речі. Я думаю, що й не останній», – сказав пан Опанасенко.

На запитання, чи має він відношення до підпалу автівки, пан Опанасенко відповів: «Ні, я сьогодні з 6 ранку був у спортзалі. Я фізично цього не міг зробити».

За фактом підпалу поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

«Наразі працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до підпалу, з’ясовують усі обставини події»,– йдеться на сайті ГУ Нацполіції в Київській області.

Василь Крутчак працює в медійних проектах Володимира Петрова – українського політтехнолога, телеведучого, який вважається фахівцем з медіакілерства – знищення репутації людини в публічній площині. Нині Володимир Петров балотується в президенти України.

Зокрема, Василь Крутчак був свідком у справі Tinder-скандалу за участі заступника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко, він повідомляв, що в нього вдома проводився обшук. В організації цієї провокації, за якою розслідується кримінальна справа, підозрюються Володимир Петров і блогер Олександр Барабошко. Обидва перебувають під слідством, їм висунуто підозри в завідомо неправдивому повідомленні про злочин, порушенні недоторканості приватного життя та житла, втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, одержанні хабара.

Нагадаємо також, що в листопаді 2017 Василь Крутчак фігурував в інциденті з бійкою з народним депутатом Махайлом Гаврилюком.

Фото: поліція

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5317
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду