detector.media
29.04.2019 14:00
У Дніпрі підпалили автівку журналіста і активіста «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького
27 квітня у Дніпрі невідомі спалили автівку головного редактора газети «Зоря» та керівника прес-служби дніпропетровської обласної організації «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна.

Про це йдеться на сайті Національної поліції у Дніпропетровській області.

Наразі поліцейські опитують можливих свідків, тривають оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події. Кримінальне провадження відкрите за статтею 194, частина 2 Кримінального кодексу України. Вона передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. 

«Опозиційної платформи – За життя» вважає цей підпал спробою залякати журналіста та активіста політичної сили: «Крім того, що Володимир - популярний на Дніпропетровщині журналіст, він ще відомий своєю активною опозиційною діяльністю». Політсила закликала правоохоронців знайти винних і розслідувати цю справу.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці у «Фейсбук» наголосив на тому, що підпал продовжує серію залякувань вогнем журналістів у Дніпропетровській області: «Свого часу підпалили автомобіль теж головного редактора «Зорі» (на той час) Ксенії Зайцевоі. У Кам‘янському згоріло авто відомого журналіста і редактора Сергія Гузя. Так само у Кам‘янському вигоріла редакція місцевого видання «Событие». Жодна з попередніх справ підпалів журналістського майна належно не розслідувана! Відповідно, безкарність призводить до нових атак і залякувань».

Він розцінює підпал як наступ на свободу слова.

Нагадаємо, наприкінці лютого на Київщині невідомі спалили авто блогера Василя Крутчака.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY