Порошенко особисто вирішив піти на ефір «1+1» – штаб

Порошенко особисто вирішив піти на ефір «1+1» – штаб

15 Квітня 2019
4605

Порошенко особисто вирішив піти на ефір «1+1» – штаб

4605
Чинний глава держави та кандидат у президенти Петро Порошенко особисто прийняв рішення піти на ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», що належить Ігорю Коломойському.
Порошенко особисто вирішив піти на ефір «1+1» – штаб
Порошенко особисто вирішив піти на ефір «1+1» – штаб

Про це повідомив Сергій Березенко, заступник керівника виборчого штабу Петра Порошенка, передає "Українська правда".

«Рішення приймав особисто президент буквально за кілька годин до ефіру. Фактично все було експромтом як для телеканалу, так і для нас», – заявив він.

Заступник керівника штабу розповів, що «команда поділилася приблизно навпіл».

«Одні говорили, що треба йти і звертатися до аудиторії цього телеканалу, бо фактично "1+1" останні місяці діяв як генератор брудної кампанії проти нас. Але аудиторія "1+1" залишається достатньо великою і патріотично налаштованою. Ми переконані, що серед глядачів цього каналу є і велика кількість наших прихильників», – зазначив він.

За його словами, інші вважали, що «це ризиковано» через поведінку ведучих, які могли «вести себе некоректно, використовувати принизливі фрази або голослівні звинувачення».

«Президент це відрізав і сказав: "Сьогодні я маю звернутися до всіх аудиторій для того, щоб українці об'єктивно робили свій вибір 21-го числа», – додав він.

Крім того, пан Березенко наголосив, що було прийнято рішення прийти на телеканал і звернутися до кандидата в президенти Володимира Зеленського, щоб він прийшов на дебати.

Нагадаємо, 12 квітня генеральний директор групи «1+1 медіа», що належить Ігорю Коломойському, Олександр Ткаченко заявив про наміри подати позов до суду проти Президента України Петра Порошенка через його звинувачення на адресу телеканалу та після того, як він «увірвався в ефір приватної кампанії, користуючись статусом глави держави».

Йдеться про ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» від 11 квітня 2019 року, де кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський поговорили телефоном, але так і не змогли домовитися.

Петро Порошенко під час ефіру сказав, що прийшов у студію ток-шоу, щоб запросити Володимира Зеленського на дебати.

Юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров у коментарі «Детектору медіа» сказав, що Президент України Петро Порошенко не застосовував адміністративний ресурс, щоб потрапити в ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», тому він не вбачає в діях президента жодних порушень.

Пан Ткаченко 29 березня також писав у Facebook про наміри звернутися з позовом до суду проти Петра Порошенка, бо Президент України назвав у Twitter «заляканими» журналістів «1+1» та звинуватив їх у поширенні неправдивої інформації.

Зокрема, пан Порошенко мав на увазі сюжет програми «Українські сенсації», який вийшов на «1+1» 24 березня. Там його звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

Голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», аби «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». І що це позов не проти журналістів, а проти каналу. Радник президента Олег Медведєв повідомив, що в позові не буде матеріальних претензій, а лише вимога спростування поширеної раніше інформації.

10 квітня пан Порошенко, коментуючи конфлікт із Ігорем Коломойським та націоналізацію «ПриватБанку», заявив, що діяльність каналу «1+1» не має нічого спільного з журналістикою.

Варто додати, що кінцевим бенефіціаром «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують із кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Так, за даними проекту «Схеми: корупція в деталях»,  юрист Зеленського Андрій Богдан є особистим адвокатом Коломойського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду