detector.media
09.04.2019 12:06
У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»
У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»
У Мінську працівники Слідчого комітету Білорусі у вівторок, 9 квітня, прийшли з обшуком в офіс телеканалу «Белсат». За попередніми даними, слідчі дії можуть проводитися в рамках кримінальної справи за статтею про наклеп.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

«Працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій Білорусі о 8:55 спиляли двері мінського офісу телеканалу, у дворі, де знаходиться офіс телеканалу, стоїть автомобіль з міліціонерами в цивільному», - йдеться в повідомленні. 

У рамках якої справи проводять проводяться слідчі дії, наразі невідомо. Зазначається, за попередніми даними, обшук може проводитися в рамках кримінальної справи за ст. 188 КК (наклеп). Представниця «Белсату» в Білорусі Ірина Славникова припустила, що справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми в закупівлях медичного обладнання.

Згодом офіційний представник Слідчого комітету Сергій Кабакович підтвердив, що обшук пов'язаний зі справою про «наклеп», передає білоруська служба «Радіо Свобода».

«Слідчим комітетом розслідується кримінальна справа за ч. 2 ст. 188 КК РБ, «наклеп», порушена прокуратурою Мінська через поширення на сайті телеканалу «Белсат» вигадок наклепницького характеру. У ході розслідування отримані відомості про місцезнаходження комп'ютерної техніки, за допомогою якої, як передбачається, і були поширені в інтернеті завідомо неправдиві відомості. Крім того, представники польського телеканалу раніше допитувалися в рамках розслідування даної кримінальної справи», – зазначив він.

Нагадаємо, у березні 2017 року до двох офісів польського телеканалу «Белсат» у центрі Мінська увійшла міліція з прокурорським ордером на обшук. Тоді формальною причиною обшуків було «незаконне використання товарного знака». 

Затриманий того ж місяця у Мінську журналіст телеканалу «Белсат» Олександр Борозенко згодом оголосив голодування на знак протесту проти адміністративного арешту. 9 квітня він вийшов на волю. 

Фото: Белсат 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY