Вершютц подав до суду через заборону в'їзду до України

Вершютц подав до суду через заборону в'їзду до України

27 Березня 2019
1165
27 Березня 2019
11:40

Вершютц подав до суду через заборону в'їзду до України

1165
Австрійський журналіст Крістіан Вершютц, якому СБУ заборонила в’їзд до України протягом одного року, звернувся до суду з позовом визнати це рішення незаконним.
Вершютц подав до суду через заборону в'їзду до України
Вершютц подав до суду через заборону в'їзду до України

Про це пише «Європейська правда».

У дописі на фейсбук-сторінці Крістіана Вершютца повідомляється, що юристи журналіста звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання протиправним рішення СБУ про заборону його в'їзду на територію України.

Юристи вважають, що це рішення СБУ пов'язане з «невдоволенням з боку української влади репортажами Вершютца».

Вони також додають, що відкриті до вирішення цього питання на дипломатичному рівні і в разі позитивного результату позив буде відкликано.

Раніше колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, екс-власник каналу NewsOne Андрій Портнов повідомляв, що Вершютца в українських та міжнародних судах захищатиме його команда. 

Як писав «Детектор медіа», 7 березня заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила з посиланням на власні джерела, що СБУ заборонила в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу строком на один рік. 

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсель засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста. Євросоюз очікує, що подібні рішення будуть прийняті відповідно до основних права і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

9 березня 2019 року Служба безпеки України підтвердила інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їждати в Україну протягом року та пояснила, що це зроблено для його безпеки.

Посол України в Австрії Олександр Щерба заявив, що астрійському журналісту Крістіану Вершютцу заборонили в’їждати до України не через цензуру, а через його неповагу до українського законодавства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду