Денис Бігус повідомив про стеження за офісом редакції «Наші гроші»

Денис Бігус повідомив про стеження за офісом редакції «Наші гроші»

22 Лютого 2019
3004

Денис Бігус повідомив про стеження за офісом редакції «Наші гроші»

3004
Керівник розслідувального проекту «Наші гроші» Денис Бігус повідомив, що за офісом редакції стежать невідомі особи. Він пов’язує це з анонсованим раніше сюжетом журналістки Лесі Іванової про корупцію в оборонній сфері України
Денис Бігус повідомив про стеження за офісом редакції «Наші гроші»
Денис Бігус повідомив про стеження за офісом редакції «Наші гроші»

Про це Бігус написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, невідомі почали стежити за офісом редакції після того, як були відправлені інформаційні запити до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро та Державної фіскальної служби України.

«Звернення до слідчих органів. Як тільки ми розіслали журналістські запити до служб, під офісом з’явилися "мышки-наружки". Останні три дні приїздять вранці, змінюються "за часами", виїжджають увечері… Ви чиї? У переліку служб, причетних до цієї історії (про корупцію в оборонній сфері – ДМ), усі», – написав журналіст.

Він звернувся до ГПУ, СБУ, НАБУ, ДФС та запропонував представникам цих служб повідомити, хто саме стежить за журналістами «Наші гроші».

«Я маю конструктивну пропозицію. Або спостерігачі, або їх керівники поівдомляють мені, що "так, це ми (підставити необхідну абревіатуру)" і всі дихають рівно. Або ми влаштуємо на весь Facebook вгадайку “подивися на цього дядю на відео та скажи, в якому департаменті якої структури він працює"», – написав Бігус.

Нагадаємо, у липні 2018 року Денис Бігус повідомляв, що Служба безпеки України стежить за редакцією. Прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська це заперечила.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3004
Читайте також
05.10.2018 13:06
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
1 984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду