Речниця СБУ заперечує стеження спецслужби за редакцією Bihus.Info

Речниця СБУ заперечує стеження спецслужби за редакцією Bihus.Info

27 Липня 2018
1243

Речниця СБУ заперечує стеження спецслужби за редакцією Bihus.Info

1243
Керівник проекту Bihus.Info, журналіст-розслідувач Денис Бігус повідомив, що Служба безпеки України стежить за редакцією. Прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська заперечує
Речниця СБУ заперечує стеження спецслужби за редакцією Bihus.Info
Речниця СБУ заперечує стеження спецслужби за редакцією Bihus.Info

Про стеження Денис Бігус написав на своїй сторінці у Facebook та виклав відеозапис.

«Уже тиждень за нашим офісом, за моїми колегами, ведеться зовнішнє стеження СБУ.

Учора чорна Toyota Camry "водила" нашого оператора цілий день. Спочатку стояла під офісом, потім вела її під час пішої прогулянки через все місто. Причому прогулянки дуже хаотичної. Відповідно – або кілька машин, або вели по телефону.

Увечері, остаточно переконавшись в цьому стеженні, оператор зателефонувала мені. А сама сіла почекати в кафе. Я приїхав. Далі дивіться на відео», – написав він.

Він також повідомив, що розцінює зовнішнє стеження за редакцією як тиск на журналістів та перешкоджання професійній діяльності.

«Я дуже хочу почути від СБУ відповідь: чому і на якій підставі це стеження взагалі ведеться. Яка його мета? Чим воно обґрунтовано? У яке спішно вигадане кримінальне провадження нас вписали? Або взагалі обійшлися без формальностей?» – написав він.

Бігус повідомив, що найближчим часом редакція оформить відповідну заяву.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до СБУ. Прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська так прокоментувала заяву Бігуса: «Не відповідає дійсності».

Нагадаємо, 20 жовтня 2017 року редакція програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканала «UA: Перший») повідомила про те, що за Олександром Чорноваловим здійснюється зовнішнє спостереження. Згодом було відкрите кримінальне провадження за ч.1 статті 182 КК України (незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1243
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду