detector.media
01.12.2018 16:00
Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат
Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат
Медики не надають повну інформацію засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову, що з його станом і скільки він ще буде в медичній частині колонії.

Про це адвокат Дмитро Дінзе розповів в інтерв’ю російській службі «Радіо Свобода».

«У загін він досі не повернувся. Сенцов досі перебуває в окремій палаті медчастини і проходить реабілітацію після голодування. Його один раз возили до лікарні: проводили зовнішній огляд, оглядали внутрішні органи за допомогою спеціальної медичної апаратури – здійснювали так зване інструментальне обстеження. Встановили, що у нього є органічні зміни в області серця, нирок і печінки», - зазначив Дінзе.

За словами адвоката, на запитання Сенцова, чи ці органічні зміни якимось чином можуть вплинути на здоров'я та чи можуть вони пройти, лікарі сказали, що це все індивідуально.

«Наскільки я зрозумів з розповіді Олега, реабілітація включає в себе певне харчування, медичне відстеження, отримання певних медичних процедур, ліків. Яких конкретно - йому не говорять, просто дають таблетки. Радять поменше рухатися, йому рекомендовано постільний режим. Настрій у нього бадьорий, нормальний. Він зараз дуже активно працює над фільмом, веде переписку з продюсером, з командою, яка займається ним. Нудьгувати йому не доводиться», - додав Дмитро Дінзе.

Адвокат також розповів, що Сенцов слідкує за новинами.

«Раніше у нього працював тільки "Перший канал". Зараз зробили антену, тому він нормально відстежує ситуацію. Єдине, коли я до нього приїхав, йому кілька тижнів вже не приходила "Новая газета". Один номер "Новой газеты", наприклад, 111-й, від нього взагалі приховували. Чомусь вони його за ніс водили: так-так, принесемо, у результаті нічого не приносили», - сказав Дінзе.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY