У Білорусі ще одному журналісту висунуто звинувачення у справі «БелТА»

У Білорусі ще одному журналісту висунуто звинувачення у справі «БелТА»

9 Листопада 2018
1003
9 Листопада 2018
12:56

У Білорусі ще одному журналісту висунуто звинувачення у справі «БелТА»

1003
8 листопада мінському кореспонденту російської редакції Deutsche Welle (DW) Павлюку Биковському висуното звинувачення у справі «БелТА» за незаконний доступ до платного сервісу держагентства. Журнаілсту загрожує штраф на суму в понад €1,5 тис.
У Білорусі ще одному журналісту висунуто звинувачення у справі «БелТА»
У Білорусі ще одному журналісту висунуто звинувачення у справі «БелТА»

Про це повідомляється на сайті DW.

Допит у Слідчому комітеті тривав півтори години. З пана Биковського взяли підписку про невиїзд і «належну поведінку». Йому також пред'явили позов у розмірі 4 тис. білоруських рублів (понад €1,5), повідомляє DW.

Нагадаємо, таке ж звинувачення раніше отримали колеги пана Биковського. 5 листопада було висунуто звинувачення журналістам сайту Tut.by (кому саме, поки що невідомо), а 6 листопада – Тетяні Коренковій з видання «БелПАН». У Білоруській асоціації журналістів (БАЖ) припускають, що журналістів можуть ув’язнити, 8 листопада – головреду видання «БелПАН» Ірині Левшиній. У Білоруській асоціації журналістів (БАЖ) припускають, що журналістів можуть ув’язнити.

Нагадаємо, 7 серпня в редакціях видань «БелаПАН» і Tut.by пройшли обшуки. Співробітниць медіа Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Анну Колтигіну– відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще пдекількох журналістів. Після допиту їх відпустили.

На даний момент підозрюваними у «справі БелТА» проходять більше десятка журналістів та редакторів.

Приводом для порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 349 КК (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, досконалий з іншої особистої зацікавленості, яка спричинила заподіяння істотної шкоди), так званій «справі БелТА», стало повідомлення державного інформагентства про збої під час здійснення доступів до платною підпискою послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників.

28 серпня стало відомо, що Білорусь тимчасово закрила виїзд за кордон підозрюваним журналістам і редакторам у так званій «справі БелТА».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1003
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду