Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ

Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ

21 Вересня 2018
1849
21 Вересня 2018
15:04

Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ

1849
20 вересня невідомі пошкодили замок на дверях офісу ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) у Києві.
Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ
Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ

Як розповіла «Детектору медіа» виконавча директорка організації Оксана Романюк, замок на дверях зламано «дуже демонстративно».

«Я не думаю, що це домушники, оскільки вони працюють напевно тихіше й іншими методами. Тут же навіщось свердлили, шкрябали, таке враження, що намагались показово влаштувати такий парад. Тому я думаю, що це швидше така акція "по устрашению", ніж реальна спроба зламу. Тим більше, у мене три замки в офісі, і два інші чомусь не чіпали», — уважає вона.

Пані Романюк уточнила, що 20 вересня співробітники організації викликали на місце поліцію й написали заяву про злочин, а правоохоронці зафіксували факт механічного пошкодження замка.

«Моя основна версія — це "привіт" від тих структур, які ми останнім часом критикували. Бо останній тиждень я отримую погрози й образи в зв'язку з двома моїми постами на Фейсбуку. Перший стосувався того, що делегація холдингу "Весті", а по суті — партії Клименка "Успішна варта" — координувала свої дії з російським МЗС на міжнародній конференції ОБСЄ. А другий про те, що спікер від російської делегації переплутав прізвища Шарія і Шеремета. Після цього я впродовж тижня отримувала сотні погроз — переважно від ботів, тобто це була така керована атака», — каже виконавча директорка ІМІ.

Оксана Романюк має й другу версію — що це дії наркозалежних, однак вона здається їй маловірогідною. «Дивний збіг: погрози і тиск на ІМІ, і отакий злам замка», —зазначила вона.

Керівниця ІМІ подякувала колегам за підтримку, а Лабораторії цифрової безпеки за оперативну допомогу з шифруванням і перевіркою техніки. «Тепер, звісно, думаємо над тим, як покращити захист офісу», — розповіла пані Романюк.

Нагадаємо, цього тижня блогер Анатолій Шарій опублікував відео, в якому використано запис розмови Оксани Романюк з журналістом «Радіо Свобода». Як виявилося, його записав таксист, який віз медіаекспертку, і передав блогеру.

Фото з Facebook Оксани Романюк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолий
2037 дн. тому
Да уж, раньше угрожали, теперь пошли в наступление. Если бы у глупости были крылья....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду