detector.media
21.09.2018 15:04
Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ
Невідомі намагалися проникнути в офіс ІМІ
20 вересня невідомі пошкодили замок на дверях офісу ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) у Києві.

Як розповіла «Детектору медіа» виконавча директорка організації Оксана Романюк, замок на дверях зламано «дуже демонстративно».

«Я не думаю, що це домушники, оскільки вони працюють напевно тихіше й іншими методами. Тут же навіщось свердлили, шкрябали, таке враження, що намагались показово влаштувати такий парад. Тому я думаю, що це швидше така акція "по устрашению", ніж реальна спроба зламу. Тим більше, у мене три замки в офісі, і два інші чомусь не чіпали», — уважає вона.

Пані Романюк уточнила, що 20 вересня співробітники організації викликали на місце поліцію й написали заяву про злочин, а правоохоронці зафіксували факт механічного пошкодження замка.

«Моя основна версія — це "привіт" від тих структур, які ми останнім часом критикували. Бо останній тиждень я отримую погрози й образи в зв'язку з двома моїми постами на Фейсбуку. Перший стосувався того, що делегація холдингу "Весті", а по суті — партії Клименка "Успішна варта" — координувала свої дії з російським МЗС на міжнародній конференції ОБСЄ. А другий про те, що спікер від російської делегації переплутав прізвища Шарія і Шеремета. Після цього я впродовж тижня отримувала сотні погроз — переважно від ботів, тобто це була така керована атака», — каже виконавча директорка ІМІ.

Оксана Романюк має й другу версію — що це дії наркозалежних, однак вона здається їй маловірогідною. «Дивний збіг: погрози і тиск на ІМІ, і отакий злам замка», —зазначила вона.

Керівниця ІМІ подякувала колегам за підтримку, а Лабораторії цифрової безпеки за оперативну допомогу з шифруванням і перевіркою техніки. «Тепер, звісно, думаємо над тим, як покращити захист офісу», — розповіла пані Романюк.

Нагадаємо, цього тижня блогер Анатолій Шарій опублікував відео, в якому використано запис розмови Оксани Романюк з журналістом «Радіо Свобода». Як виявилося, його записав таксист, який віз медіаекспертку, і передав блогеру.

Фото з Facebook Оксани Романюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY