Денісова написала листа німецькій колезі з проханням посприяти зустрічі з Олегом Сенцовим

Денісова написала листа німецькій колезі з проханням посприяти зустрічі з Олегом Сенцовим

30 Липня 2018
1148

Денісова написала листа німецькій колезі з проханням посприяти зустрічі з Олегом Сенцовим

1148
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала листа Федеральному Урядовому комісару з політики у сфері прав людини та гуманітарної допомоги МЗС ФРН Бербель Кофлер, в якому попросила сприяти зустрічі із ув'язненим в Росії режисером Олегом Сенцовим.
Денісова написала листа німецькій колезі з проханням посприяти зустрічі з Олегом Сенцовим
Денісова написала листа німецькій колезі з проханням посприяти зустрічі з Олегом Сенцовим

Про це повідомляється на офіційному сайті українського омбудсмена.

«Підтримка і тиск міжнародної спільноти у вирішенні складної ситуації, що склалася із забезпеченням і захистом прав українських політвʼязнів в Росії, має надзвичайно важливе значення та, маю надію, сприятиме позитивному розвʼязанню проблеми», - йдеться у листі.

Уповноважений поінформувала Бербель Кофлер, що під час перебування на території Росії у червні цього року надані з боку президента РФ гарантії допуску до увʼязнених громадян України не були дотримані.

«Водночас,інформація з різних джерел щодо стану здоров’я Олега Сєнцова, який наразі голодує майже 80 днів, є дуже суперечливою. Вона потребує незалежної перевірки шляхом моєї особистої зустрічі з Олегом. У звʼязку з цим прошу Вашого можливого сприяння у даному питанні», - зазначила Людмила Денісова.

Як повідомлялося, Уповноважена з прав людини у Німеччині Бербель Кофлер закликала Росію негайно звільнити українських політв’язнів Кремля Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Також омбудсмен закликала РФ надати Сенцову, який голодує понад 2 місяці, необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

31 травня політв’язень Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова, але припинив його 7 червня через значне погіршення стану здоров'я.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1148
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду