Європейська кіноакадемія вимагає звільнити засудженого в Росії Олега Сенцова

Європейська кіноакадемія вимагає звільнити засудженого в Росії Олега Сенцова

25 Травня 2018
1241

Європейська кіноакадемія вимагає звільнити засудженого в Росії Олега Сенцова

1241
Європейська кіноакадемія виступила з відкритим зверненням щодо українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії та голодуючого з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.
Європейська кіноакадемія вимагає звільнити засудженого в Росії Олега Сенцова
Європейська кіноакадемія вимагає звільнити засудженого в Росії Олега Сенцова

Відповідне звернення розміщене на сайті організації.

У кіноакадемії нагадують, що український режисер Олег Сенцов вже 12-й день голодує у російській колонії, вимагаючи звільнення всіх засуджених у РФ українських політв'язнів, а його адвокат Дмитро Дінзе повідомляє, що режисер готовий голодувати «до кінця».

«Ми глибоко стурбовані, тому ми ще раз просимо, щоб він був у безпеці та щоб його було негайно і безумовно звільнено», - зазначено у зверненні.

Його підписали актори, режисери та продюсери з Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Угорщини, Фінляндії та Росії, а також 1750 членів інших організацій – партнерів європейської кіноспільноти. Серед них – Українська кіноакадемія (UFA) та Спілка кінематографістів України.

У кіноакадемії закликають громадян різних країн звертатися до міністрів закордонних справ та посольств Росії у їхніх країнах з проханням зробити все можливе для звільнення Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Раніше підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехії, російські письменники та науковці, ПАРЄPEN International, режисери Франції та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1241
Читайте також
26.05.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду