Під посольством РФ пройшов мистецький перформенс на підтримку Олега Сенцова (ВІДЕО)

Під посольством РФ пройшов мистецький перформенс на підтримку Олега Сенцова (ВІДЕО)

24 Травня 2018
1074

Під посольством РФ пройшов мистецький перформенс на підтримку Олега Сенцова (ВІДЕО)

1074
Учасники акції зібрали кошик булочок із вкладеними в них паперовими фігурками, що символізували репресивний характер кремлівської влади
Під посольством РФ пройшов мистецький перформенс на підтримку Олега Сенцова (ВІДЕО)
Під посольством РФ пройшов мистецький перформенс на підтримку Олега Сенцова (ВІДЕО)

У акції брали участь письменники, поети, правозахисники, а також усі бажаючі. Учасники читали свої твори, розповідали, чому для них було важливим прийти підтримати співвітчизника, який ось уже одинадцятий день продовжує голодування з вимогою звільнити всіх українців-політв’язнів на території Росії та анексованого РФ Криму. 

Люди тримали листівки з написами #Save Sentsov і #Free Sentsov.  

Пряму трансляцію акції вів проект «Крим.Реалії».     

«Сенс таких акцій величезний, — наголосив у своєму виступі правозахисник, представник Комітету солідарності із заручниками, ініціативи, яка підтримує Олега Сенцова і Олександра Кольченка від весни-літа 2014 року, Максим Буткевич. - Представники влади РФ бачать і чують нашу акцію. Якби ми не виходили на акції солідарності, ми б залишили політв’язнів на поталу їх тюремникам.

Ми зараз оговтуємося від шоку, який викликала новина про оголошення Олегом Сенцовим голодування. Давайте не дамо хвилі солідарності за якийсь час стати меншою, продовжимо наш марафон, це справа честі і гідності кожного з нас».

Максим Буткевич також нагадав, що вимога Олега Сенцова – звільнити всіх українців-політвязнів, і закликав цікавитися долями цих людей, які всі мають повернутися на Батьківщину.

Як повідомляв «Детектор медіа», ініціативна група глобальної акції #SaveOlegSentsov, яка відбудеться 1-2 червня у різних містах по всьому світу, шукає волонтерів і координаторів і просить розшарювати їх заклик.

Про це повідомляється на сторінці #SaveOlegSentsov у Facebook.

«У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіну, який незаконно утримує людей за гратами.

Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який готується до прийому іноземних гостей до чемпіонату світу з футболу, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів», - йдеться в повідомленні.

«Тиждень тому Олег Сенцов поставив на кін своє власне життя. Він вимагає звільнення усіх українських заручників Кремля, - нагадують ініціатори акції. - До цього часу оголосив безстрокове голодування. Давайте об’єднаємо зусилля, щоб донести його вимогу до світу!..

Фото: скріншот відео 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1074
Читайте також
26.05.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 552
21.05.2018 11:39
Наталія Гуменюк, Олександр Назаров, Hromadske.ua
2 256
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду